Uvahy o vajíčkování Paroubka

Asi každému  jen trochu myslícímu  člověku, který zhlédl televizní rozhovor v kterém se  Paroubek tak rozšafně, s  tím svým typickým upřímným úsměvem, rozhovořil o tom  kolínském vajíčkovém incidentu, muselo být jasné, že si vyloženě  koleduje  o další pokračování.

K tomu ani není třeba vystudovat psychologii. Vsadil bych se o cokoliv, že ten vaječný seriál neskončí ani v Plzni.  Paroubek se  zřejmě stane vítaným zpestřením  českého politického života -  živým terčem i  v dalších městech a městečkách.

Doufám, že si  snad nikdo nedělá iluze o tom, že ta  poněkud překvapivá  vajíčková válka proti Paroubkovi vyjadřuje nějaký zásadní zlom v myšlení českých voličů. Tací lide, by byli už velice brzy zklamaní. S touhle módní vlnou se jistě  svezou i ti, kterým je politika putna, nebo  jen  dobrá zástěrka k  vyvolávání brajglu - Paroubek, Topolánek, Klaus, Filip - všechno jedno, hlavně, že  je sranda!

Těm přesvědčeným -  ideologicky vybaveným vrhačům vajec na přítele předsedu však asi trochu  rozumím. Ta předpokládaná diagnóza však také za moc nestojí.  Možná jde  jen o projev  jisté formy zoufalství - bezmoci, s kterou někteří  lidé už nějakou dobu  bezradně sledují - tak trochu, pro přehlednost to zjednoduším -  jak Lež,Zloba a Hloupost,   suverénně vítězí nad Pravdou a Láskou...

Vejce sem, vejce tam - jak už jsem kdesi v internetové diskusi četl - ani ta nejpřesněji vržená vejce -  z  toho  řízka stejně  chutnou palačinku  neudělají...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 18.5.2009 1:39 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1074x