Němci jsou znovu hrozbou pro Evropu

Nebyl jsem sám, kdo včera  znechuceně  reagoval na rozhodnutí německých soudů, které  pokusy o podpálení židovské synagogy ve Wuppertalu   označily  za  přiměřenou reakci na politiku  Izraele…

Podobně  o tom napsal i   Martin Prášek  v blogu  – Smím zapálit německé vyslanectví?, kde, domýšlí  tenhle  šílený verdikt německé justice, tolik  připomínající   selhání v době  nacismu.

Tenhle  blog rozhodně  stojí za přečtení, ale  zmiňuju ho  především kvůli   diskusnímu příspěvku,  Jaroslava  Lázeňského, který   zde brilantně  uplatnil tu  kdysi tolik preferovanou marxistickou  dialektiku:

„No, zapálit u nás německé velvyslanectví samozřejmě trestný čin je. Ovšem na druhou stranu, kdybyste se pokusil zapálit velvyslanectví Číny nebo Ruska, případně Pražský hrad, tak to už se dá opravdu brát jako politický protest. Dokonce přichází doba, kdy bude možná možné zapálit i velvyslanectví USA nebo Velké Británie.

Musíme se na to dívat politicky, soudruzi.... Musíme se na právní řád dívat i ze strany pokroku a multikulturní budoucnosti, ne ho vykládat postaru podle nějakých paragrafů"  

Tomu  říkám uhodit hřebíček na hlavičku!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 16.1.2017 8:00 | karma článku: 24,83 | přečteno: 169x