Nebetyčná drzost Jakuba Jandy

Proslulého, hanbatého  kašpárka z Evropských  hodnot tentokrát velice rozlítil prezidentův návrh doplnit Radu Ústavu pro studium totalitních režimů o spisovatelku Lenku Procházkovou…

„Teď prý ještě do  Rady zvolit  o nějakého nácka“, vtipně žertuje!

Lenka  Procházková  -   levicová intelektuálka  mě  v minulosti několikrát  překvapila mnohými výroky a kamarády. Měl jsem   pocit, že nedělá  zrovna dobré jméno   tatínkovi -  mému oblíbenému  spisovateli a  scenáristovi  -   Janu  Procházkovi.

 Dnes už si tím nejsem tak úplně jistý, pomalu začínám paní Lence rozumět. Ale o to tady   nejde, takže zpět k  Jakubu Jandovi, který národ  nabádá aby si nenechal takové kousky (nominace) prezidenta líbit – tahle země je prý naše!

Miluju takové vznešené výkřiky, zvláště pak od „napravených“  exhibicionistů, kteří ještě nedávno účinkovali v  pornu a momentálně se zase  věnují  výnosnější politické agitaci  -   ve prospěch jakýchsi Evropských hodnot! 

Spisovatelka   Lenka Procházková  má ovšem také  výraznou minulost. V časech  normalizace  –  komunistické totality  podepsala Chartu 77 a musela se proto dlouhé roky   živit  prací uklízečky.

Nějak mi nedochází  proč by žena s takovou minulostí - charakterem  nemohla  zasedat ve zmíněné Radě.

A  když  už   tedy přiznávám, co všechno mi nedochází, musím zmínit, že tyhle potíže mám i s uvedeným Jakubem Jandou.

Kde  jen  člověk jeho kvalit a minulosti  bere v sobě tu gigantickou  drzost soudit ostatní, lidi, kterým nesahá ani po kolena? 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | neděle 12.3.2017 8:00 | karma článku: 26,84 | přečteno: 315x