Na pohádky jsem už příliš starej

Nikdy jsem se netajil přesvědčením, že Češi patří k největším švindlířům v Evropě. Nevím, koho  ještě mohou   pořád  překvapovat ty  podvody  s evropskými dotacemi, natož pak opisované diplomové práce…

Tuhle českou náturu  nic nedokazuje lépe nežli právě   ti   přistižení  ministři  české vlády, přičemž  ostatní ,  postarší osazenstvo má nepochybně velkou   kliku, že  jejich diplomky už byly  dávno skartovány, či  už  nelze dokázat, že si diplomovou práci docela obyčejně koupili.

Jsem přesvědčený, že   osvědčené  švindlování, tak nějak přirozeně  patří především   do arzenálu  malých   národů, které se nedokážou bránit jinak…, ovšem   ta morální rakovina se přirozeně  stává  součástí i běžného života.  

Test  poctivosti  českých politiků skrze  diplomky   nedopadl dobře. Lze se sice  utěšovat, že   se to  týká výhradně  jen  papalášů -  že   politika, tak jako můry  ve tmě   neodolatelně lákají   rozsvícené  žárovky,  zase  vábí především   lidi prapodivných, nehezkých charakterů.

Je  to  sice teoreticky  možné ale i tak bych raději  naivně  nesázel , že  politici jsou  vesměs  mizerové,  zatímco   prostý lid  nezkažený, čisťounký  jako lilie.  

Rád  bych těm  kdysi  komunistickým a  dnes pravdoláskařským  kecům věřil, ale přeci  jen  - na pohádky jsem už  příliš  starej…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | neděle 5.8.2018 8:00 | karma článku: 19,30 | přečteno: 200x