Kdo neskáče,...aneb - Po nás potopa!

Na fotbal a hokej  už dávno nechodím a to  také kvůli společnosti, která se zde schází.............................

 Neházím všechny fotbalové  a hokejové  diváky do jednoho pytle, ale, co si budeme povídat,  tyhle populární   sporty  přitahují nesrovnatelně více  křiklounů,  sprosťáků a  násilníků, nežli třeba tenis, golf atd.

Občas  se jen  mrknu v televizi. Z toho letošního MS v ledním hokeji mne, popravdě,  úplně  ze všeho nejvíc  zaujalo to poskakování diváků  v hledišti.  Mám sice jakýsi pojem o tom, jak drahé jsou ty  vstupenky, že  si to tudíž  diváci chtějí  pořádně užít, ale…

Jen dost dobře nechápu, že si užívají  zrovna  tím poskakováním na tribunách. Jaksi v tom nenacházím  pražádné potěšení. Ale uznávám, může to být  jen  má chyba, můj  osobní nedostatek.

Jinou věcí ovšem je fakt, že to divácké poskakování    tribuny objektivně  poškozuje. Nedávno jsem četl,  kolik milionů stály opravy v pražské  aréně, vzniklé tou prapodivnou  diváckou aktivitou.

Nerad bych někomu sahal do svědomí, ale možná také proto se na těch tribunách letos tolik skáče, mnohem více, nežli jindy. Někteří diváci si tím zřejmě kompenzují  drahé vstupné…

Ještě ze základní školy vím, co  dokáže způsobit i   pouhé rytmické pochodování davů, s nějakou  lávkou -  mostem…

Snad  také proto nesdílím to všeobecné  nadšení sportovních reportérů, z toho probíhajícího  diváckého řádění na tribunách.

Pořád si říkám, co když to jednou, až dáme gól Rusům – Kanaďanům,   ty tribuny, přes veškeré propočty, nevydrží!

A i když  vydrží, je přece  prokázané, že  se tak poškozují.  Přestože   v tomhle byznysu nejedu, jsem citlivka -  zbytečné ničení čehokoliv, mi už jaksi z principu  vadí….

 Kdo neskáče, není Čech!

Autor: Josef Havránek | neděle 10.5.2015 7:17 | karma článku: 29,60 | přečteno: 930x