Greténismus

To málo co vím o fungování  kanadského premiéra Justina  Trudeaua  ve mně žádné  sympatie  nevyvolává, jen teď   ale v údivu  žasnu nad  kauzou, která  vážně   ohrožuje  jeho znovuzvolení…

Není to , kupodivu,  podezření z korupčního jednání, které probublává v kanadských  médiích, ale  osmnáct let stará fotka z karnevalu s arabskou tématikou, kde je mladý pan Trudaeau   zachycený v kostýmu Aladina se začerněným obličejem…

Kanadskou  minulost,  historickou  zkušenost   sice nelze srovnávat s tou českou, ale i tak je tenhle povyk kolem  začerněné tváře  pro našince hodně, naprosto  nepochopitelný -  spíše šílený.

Jaksi  automaticky  jsem předpokládal, že  kanadský premiér, se   téhle  vyloženě  umělé aférce – osmáct let staré fotce  se začerněným ksichtem vysměje, ale zase chyba! 

Namísto  toho si  premiér kajícně  sype popel na hlavu a naříká, že ho tohle „rasistické“  počínání dodnes trápí, že se  opravdu, ale opravdu  neměl  tenkrát  namazat…

Žasnu!  Nikoliv snad proto, že bychom v ČR nepořádali hony na premiéry, prezidenty, ale to, že v Kanadě k tomu   stačí  stará fotka  z karnevalu, přece jen vyráží dech.

Ostatně, stejně , jako když se tyhle   dálkově řízené děti, vesměs  úspěšně, snaží  hloupým  vládám světa  diktovat, jak to mají zaonačit  s těmi klimatickými změnami.   

A potom, že se svět nezbláznil!

Jsem  v podstatě  skromný člověk, utěšuje mě   tudíž už   pouhý  fakt , že pro tyhle  obtížně  vtřebatelné  blázniviny  už  kdosi  vymyslel tak   neobyčejně  trefný  výraz  - greténismus!   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | neděle 22.9.2019 12:08 | karma článku: 21,80 | přečteno: 191x