Fotbal a politika přitahují debily

Ať dělám, co dělám, nedovedu si představit, že by dnes, při nástupu na kurt černého tenisty, začal někdo v publiku pískat, vyrážet opičí skřeky..., což, nejenom na našich fotbalových stadionech, není vůbec nic výjimečného...

Myslím, že většina z nás ani dost dobře nedokáže, pochopit, jak někoho ze spoluobčanů, může k těm animálním reakcím vyprovokovat pouhá skutečnost, že má kdosi jinou barvu pleti, že nevypadá tak, jako někdo z okolí.

Ačkoliv, kdysi v mládí se  o mne takový záchvat šílenosti také jednou pokoušel a to když jsem v dorosteneckém utkání, prohrával s týmem kubánských černochů o deset gólů….

Ale zdaleka to není jenom o IQ a fotbalu.

V neposlední řadě jde o tu doslova zoufalou společenskou atmosféru, která těm sociálním debilům, v těchto podivných časech tolik nahrává.

Když dnes posloucháte, co občas vypadne z lidí s motýlky, s akademickými tituly a občas i se státními funkcemi - kteří svým oponentům sprostě vyhrožují, za nadšeného potlesku plebsu, jim přejí brzkou smrt..., tak už zase nezbývá, nežli nad těmi ne tolik  nebezpečnými  debily z fotbalových stadionů, jen rezignovaně mávnout rukou, nechat to na pořadatelech...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 5.8.2021 10:31 | karma článku: 15,57 | přečteno: 174x