Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já sama bych hlasovala pro možnost eutanásie. Protože volit mezi tím - být zbaven soběstačnosti v základních lidských potřebách a být odsouzen očekávat "milosrdenství" od druhých anebo se důstojně rozloučit s tímto světem - bych považovala eutanasii jako nadějnou životní vizi.

Ovšem, zdrav.sestra nemůže vzít osud druhého člověka do svých rukou.

0 0
možnosti
Foto

Ne životní, ale rozlučkovou vizi.

0 0
možnosti
JC

Starý člověk má asi takovou svobodu vůle, že si klidně na předváděcí akci nechá vnutit vysavač za 60 tisíc a sadu hrnců za 90 tisíc. Tedy když je zdravý natolik, aby se předváděčky mohl zúčastnit.

Když je nemocný a leží v nemocnici, jeho svobodnou vůli to jistě posílí a rozum mu to zbystří, takže správně pozná, jak mu chtějí ostatní pomoci tím, že ho zabijí, místo aby ho léčili nebo aspoň mu tlumili bolest.

0 0
možnosti
Foto

je-li někdo tři dny před koncem žití, tak už jsou vaše úvahy mimo mísu. Co jsem slyšel, tak v poslední fázi narkotika nezabírají a pacient strašně trpí.

0 0
možnosti
Foto

a za ten nazor velka karma.R^ I ja bych nechtel byt nikomu na obtiz jen proto, ze nejaky zakon mi nedovoli umrit. Co si to vubec ti zakonodarci dovoluji zasahovat do zivota a smrti jednotlivcu?

4 0
možnosti
JC

Sám se můžete klidně zabít. Nikdo Vám nebrání.

Ale životy cizích lidí jsou pro Vás i pro všechny ostatní tabu a zákon je musí chránit.

Pokud zákon nebude chránit lidský život, nebude chránit už vůbec nic a celý právní řád se stane jen zvůlí boháčů vlastnících stát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články