„Česko se ve vlastním zájmu musí postavit za Maďarsko“

Prohlásil  ve  čtvrtek prezident Zeman, čímž  dodatečně  reagoval na ostudné  hlasování  některých českých europoslanců, kteří v EP patolízalsky  podpořili návrh na sankcionování Maďarska…

Ten samý den se před maďarským velvyslanectvím konalo  shromáždění   občanů, kteří cítili nutnost protestovat  - omluvit  se za uvedené europoslance, europoslankyně.

Omlouvat  se  za  jiné je sice  poněkud   absurdní, ale  moc dobře, že se tohle shromáždění konalo, že se alespoň část české veřejnosti nepřehlédnutelně distancovala od   pochybných  reprezentantů České republiky.

Bylo by to na mnoho  stránek, ale snad postačí   fragment   z působivého  čtvrtečního  vystoupení Ladislava  Jakla, který   připomněl, že právě Maďaři, osobně  Viktor Orbán -  patřili  v komunistických  časech  k těm statečným, kteří  tehdy  přijeli  do Prahy   a  na  Václaváku  při  protirežimní demonstraci   na podporu svobody a demokracie,  na vlastní kůži  zakusili  tvrdost  českých pendreků.

O tom se ovšem v té jejich České televizi nedozvíte. Demonstraci před  maďarským velvyslanectví  tady alibisticky  odbyli deseti sekundovým šotem – šotkem.

Tohle ovšem není něco za něco – splátka starého dluhu. Prezident Zeman má stoprocentní  pravdu,když tvrdí, že podpora Maďarska – Orbána, je především  v našem zájmu!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | sobota 22.9.2018 8:00 | karma článku: 23,62 | přečteno: 235x