Bumerang aneb Přes to nejede vlak!

Až takto kategoricky, prezident Zeman předem deklaroval, že jednoho z navržených ministrů Fialovy vlády nehodlá jmenovat…

Situace se jeví být zabetonovaná, neboť nová vládní koalice zase stejně kategoricky prohlašuje, že na jmenování, nejspíše Piráta  Lipavského, trvá a navíc prezidenta vydírá článkem 66, Ústavy ČR.

Jsem z toho na rozpacích. Na jedné straně prezidentovi tleskám, že se staví  proti tomu, aby se  zrovna ministrem zahraničí stal levicový anarchista...

Na druhé straně, pokud už ale svého času Zeman kývnul na Petříčka, tak to zase až takový obrovský rozdíl asi nebude a taky držím nové vládě palce, aby se dostala k moci co nejdříve.

Čím dříve se znemožní, tím lépe! : - )

No a zkušený pan prezident už má stejně přeci pro takovou nepříjemnou situaci připravený slogan: Jen idiot nemění názory!

Stačí ho jen oprášit.

Ale, jakoby to snad už i tak nebylo dostatečně  srandovní, kdosi vytáhl  z archivu několik let starý dopis prezidentovi Zemanovi, v kterém ho právě  Piráti úpěnlivě  nabádají, aby, za žádnou cenu, nepotvrdil  jmenování provařeného sociálního demokrata Pocheho ministrem zahraničí..., čímž fakticky  potvrdili, že prezidenta nevnímají   jen jako   automat na podpisy, který je, bez odmlouvání,  povinen akceptovat každý  personální návrh, který se mu ocitne na stole.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 2.12.2021 10:31 | karma článku: 19,30 | přečteno: 199x