AfD zamotala německým politikům a novinářům hlavu

Teprve s  časovým odstupem si  v Německu uvědomili, že to volební vítězství CDU/CSU je jaksi Pyrrhovo …

Že jde  fakticky o výprask srovnatelný s debaklem SPD vedených“zachráncem“ Schulzem, který se, shodou okolností, také  tváří, jako by se vlastně  nic nestalo, jako by nedostal na prdel…

Totiž, ten  nečekaně vysoký volební zisk Alternativy pro Německo a propad socialistů činí obligátní   velkou německou  koalici   velice nereálnou  a přes ten umělohmotný  optimismus, o nic lépe ani  nepůsobí plány  na  trojkoalici  nazývanou   jamaika.

Obyčejný selský rozum  se jaksi vzpírá představě o  funkčnosti   koalice křesťanských demokratů s liberály opepřené zelenými….

Tohle prostě nemůže skončit  dobře!

Především německá média si pořád lámou hlavu nad  tím pro ně  nečekaným volebním úspěchem AfD.

Tolik se tihle němečtí novináři snažili  novou stranu  zdiskreditovat, servírovat ji veřejnosti jako fašouny, sami tomu uvěřili a najednou  -   bác ho,  rozhádaná,  pomlouvaná  Alternativa  pro Německo se přes veškeré ty hysterické, masivní  antikampaně  stala třetí nejsilnější  stranou.

Hodně mi to připomíná poměry na tom našem malém českém dvorečku. Namísto  dlouhých úvah, jediný citát z textu bývalého provládního novináře:

„  AfD  čelila mnoha ústrkům a překážkám dávno před volbami. V prvním čtvrtletí pozvaly veřejnoprávní televize ARD a ZDF do svých diskuzních pořadů ze čtyř největších stran 162 politiků. Ovšem jen čtyři z nich byli z Alternativy pro Německo…“ 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | středa 11.10.2017 8:01 | karma článku: 22,26 | přečteno: 190x