Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Chaloupka se přece nestaví proti jiným křesťanům, jen upozorňuje na to, že klíčem k pochopení všeho je Ježíš, když ho nemáš, není ti nic platná příslušnost k jakékoli církvi a tradicím. On (Ježíš) je kamenem úrazu pro mnohé "křesťany" a na to, myslím pan Chaloupka poukazuje. Jinými slovy(slovy Bible) "kdo má Syna (Ježíše), má život, kdo nemá, již je odsouzen. Na tom nic nezmění filozofování a filipiky. Tak to je a je zodpovědné se s tím v životě popasovat. A každý za sebe. Kdo bude upřímně, ale opravdu upřímně hledat, Boha najde. A cesta k Němu je pouze Ježíš Kristus. Ten který zemřel a žije a přijde. Zbytek jsou nepodstatné věci. Tak to vidím já. Bez invektiv ke komukoli z diskutujících.

0 0
možnosti

Máte pravdu, jen se mýlíte v těch "nepodstatných" věcech. Nekatoličtí věřící nevěří v mnoho Biblických pravd, jako je třeba již uvedený "sloup pravdy" ((I. Tim 3, 15), nebo "skutečné tělo Kristovo" v chlebu života. I když můžete oprávněně kritizovat některé falešné katolické křesťany, odmítnutím církve se stáváte bludaři (odpůrci plného poznání Božího zjevení) i schizmatiky (těmi, kteří se oddělují od ostatních křesťanů). Z nadšení po pravdě odhazujete Boží dar - Tělo Kristovo - Církev. Uvažte text z katechizmu:

"Kdo může být spasen mimo Církev katolickou? Mimo Církevkatolickou může být spasen, kdo žije mimo ni bez vlastní viny, hledá všakupřímně pravdu, plní svědomitě vůli Boží, jak ji poznává, a je posvěcen milostíBoží. Tak může být spasen jinověrec, ano i člověk nepokřtěný ( http://katolicka-kultura.sweb.cz/katechismus/katechismus1.html; čl. 40)."

0 0
možnosti

K radiokarbonové metodě: Kolísání úrovně koncentrace C14 lze částečně kompenzovat informací z jiných zdrojů, především dendrochronologií. Nejstarší souvislá řada letokruhů má 11000 let. Jako každé měření má i radiokarbonová metoda svou přesnost, v optimálním případě 1%. Přednosti i omezení jsou otevřeně diskutovány. Nepíšete nic nového ani převratného. O co Vám vlastně jde?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Radiokarbonov%C3%A1_metoda_datov%C3%A1n%C3%AD

0 0
možnosti

Myslim, že autorovi nejde o nic špatného. Jen poukázat na to, že ony ságy o stamilionech let evoluce nemají tak neotřesitelné základy. Prostě teorie versus teorie. Ony totiž idee mají své důsledky třeba v tom, jak lidé nazírají svět kolem sebe, za jak cenný považují život svůj i ostatních lidí.

Co se týká oné studie subfosilizovaných kmenů dubů v široké oblasti Porýní, mohu jen namítnout, že se jedná vzorky z různých stanovišť. Zatímco na jednom stanovišti se mohly silné letokruhy tvořit v čase x, na jiném v čase y. Opět teorie versus teorie. Nic víc v tom nehledejte. Názor ať si udělá každý sám.

0 0
možnosti

Bůh se nemýlí, dokonce nám hloupým lidem svěřil Bibli, kterou v Duchu sv. vydala církev. Vy omylnost nevyznáváte, protože učíte proti církvi. Stejných i horších bludů se dopustil Viklef a další. Svým chybným výkladem přináší anarchismus, rozvrací řád států i církve. Vaši útočnou větu o strašení kvůli nedostatku argumentů nechápu. Sdělil jsem Vám historický příběh sekty, která přinesla válku a rozvrat. Sdělil jsem Vám biblické argumenty o církvi - sloupu pravdy a Vy na to, je to jasné bez apoštolů i církve?

Kristovo učení je nejlépe zachováno v učení katolické církve. Jenom ona přes všechny chyby svých dětí stojí proti všem náporům modernismu a nejednoty křesťanů.

Strach o svou spásu ztratili také někteří katolíci - sv. František z Assisi asi týden před smrtí začal zpívat místo kajícných žalmů zpěvy radosti.

Čtěte sám Bibli a dočtete se také, jak říkáte "strašení". Evangelia straší, ale je to strach ke spáse. Někdo se bojí Boha aby byl spasen, jiný se bojí aby svým jednáním nezranil Boží lásku. Stádo trhají vlci, kdo není z nás je antikrist (1.Jan). Kam řadíte sebe? Možná Vám svědomí nic nevyčítá jako sv. Janovi. Uvědomujete si však, že bez Boží milosti se nemůžete zachránit? Ano, odvrátí-li se spravedlivý od své spravedlnosti, a bude-li činiti nepravost, umře pro ni; pro nepravost, kterou spáchal, umře (Ezechiel 18.26) .

0 0
možnosti

Dobrý den. Myslím, že mě až moc lichotíte, když můj blog a měosobně srovnáváte s Janem Viklefem a dalšími (předpokládám: Jan Hus, MartinLuther, Jan Kalvín, William Tyndale adalší miliony bezejmenných bojovníků víry), kteří poznali pravdu (skutečného biblickéhoBoha – Ježíše Krista) a byli ochotni za tuto pravdu i umřít, což se bohuželněkterým z nich i stalo. Na váš výrok: "Kristovo učení je nejlépezachováno v učení katolické církve", ať si každý udělá názor sám,především v kontextu druhé věty: "Strach o svou spásu ztratili takéněkteří katolíci". Ze srdce bych vám osobně přál, abyste poznal skutečnéhoživého Boha a abyste uvěřil Ježíšovi, že je váš skutečný spasitel a vykupitel.Pokud toto přijmete, tak budete mít ABSOLUTNÍ jistotu, že jste spasen (tj. po fyzickésmrti budete ihned žít v boží přítomnosti), tak jak nám to Ježíš v Biblinaprosto jasně zaslíbil. Chápu, že za tuto biblickou víru by vás z vaší církveexkomunikovali a zatratili, ale co může být lepšího, než zisk věčného života?Neboť Ježíš osobně řekl: „Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš.„Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne." (Jan 14:6) HOWGH

1 0
možnosti
Foto

Pane Chaloupko, bojíte se diskuse, že ji neotevíráte? Opravdu si myslíte, že byste svá stanoviska nedokázal obhájit?

1 0
možnosti

@Můžete mi prosím na vaclav45@centrum.cz zaslat váš e-mail? Děkuji.

Václav Myška

0 0
možnosti

Pane Chaloupka, Pokoj a Radost! Evangelia jsou skutečně napsána jako hlásání radostné zvěsti, byla sepsána v Boží inspiraci. Jenže Pán Ježíš neposlal své učedníky psát, ale kázat. V evangeliích není vše. Vše bylo svěřeno apoštolům s prvním Petrem. Mimobiblickým zdrojem poznání Božího zjevení je církev, podle listu sv.Pavla "církev je sloupem pravdy". Chcete-li se dozvědět něco víc o Bibli - Božímu psaní lidem, čtěte o poznání jednoho protestanta a jeho manželky: "Naše cesta do katolické církve"...

0 0
možnosti

Dobrý den, Ježíš Kristus nám osobně přikázal (tedy i vám, pokud jste křesťan): Jděte ke všem národům světa a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého a učte je, aby zachovávali všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všecky dny až do skonání tohoto věku (Matouš 28,19). Neplatí to tedy jenom pro Petra nebo Pavla nebo pro katolickou církev, ale pro každého, viz Matouš 18,18: Amen, říkám vám, že cokoli svážete na zemi, bude svázáno v nebi, a cokoli rozvážete na zemi, bude rozvázáno v nebi. Říkám vám také, že pokud se dva z vás na zemi shodnou ohledně čehokoli, za co by prosili, stane se jim to od mého nebeského Otce. Neboť kdekoli se shromáždí dva nebo tři v mém jménu, tam jsem já uprostřed nich.“ Pokud chce někdo rozumět božímu slovu (Bibli), tak je dobré jí brát celou a nevytrhávat jeden verš z kontextu (předpokládám Matouš 16,18-19). Jestli si myslíte, že papež je následníkem Petra, tak bych naopak já vám doporučil přečíst si knihu Dave Hunt: Woman Rides the Beast v anglickém originále nebo v českém překladu: http://www.insightsofgod.com/downloads/czech_books/dave_hunt_zena_jedouci_na_selme.pdf

0 0
možnosti

M97a45r68e73k 17B21o96t44á79n

7. 12. 2016 23:24

Tento pán je fanatik. A to potvrzuje i to, že nepřijímá jiný názor než ten svůj. Zrušení diskuzí u jeho článků to jen potvrzuje. Všimli jste si, jak se typ těchto středověkých filosofů na stránkách iDnes horentně zvyšuje?!? Aaaa nová propaganda.

Pane Ambrož v článcích máte mnoho smyšlenek a polopravd. Z těch si následně vyvozujete své závěry. Není rozsévání nenávisti, právě nástrojem Ďábla? No hlavně, že víte, za koho kopete. Prosím neschovávejte se za někoho jako je Kristus. Pro Boha!

0 1
možnosti

Dobrý den. Trochu nevím, na koho reagujete, jelikož se nejmenuji Ambrož. Z kontextu usuzuji, že tím osloveným mám být já. Diskuze u dalších článků nejsou z velice prostého důvodu: Do diskuzí nepíší jenom lidé, kteří by chtěli konstruktivně diskutovat - váš příspěvek je naprosto vzorový. Nikomu nic nenutím, pokud někdo nechce číst mé články, tak má naprosto jasně svobodnou vůli je nečíst. Ostatní, které témata víry a Boha zajímají si jistě názor udělají sami, aniž by se museli brodit v diskuzi plné urážek.

3 0
možnosti

U novějších článku jste zrušil diskuze, jedna poznámka aspoň zde. Rozhodovat o tom, kdo je křesťanem a kdo ne, je poněkud troufalé. Nikdo není křesťanem na 100% a čím blíže je někdo k Bohu, tím víc si to uvědomuje. Podstatné jsou věci niterné, ale na ty můžeme usuzovat jen nepřímo a často se můžeme mýlit. Takže podle mne můžeme říct, že u někoho bude nejspíš takový nedostatek, ale kádrování a souzení nechme na Bohu.

0 0
možnosti

Dobrý den. Bůh skutečně rozlišuje, kdo je a kdo není křesťan, tj. kdo bude a nebude spasen. Zároveň nám Bůh naprosto jasně říká v Bibli na základě jakých kritérií, a právě o tom je tento článek. Kdo uvěří, tak se již nemůže mýlit, jelikož naprosto jasně VÍ, že Bůh existuje a je spasen - naprosto bez pochybností! Jak toho dosáhnout je opět popsáno v Bibli, tento článek je naprostým minimalistickým shrnutím.

2 0
možnosti

Dekuji pane Chaloupko za pekne clanky. Pisu Vam to zde, protoze jste pod dalsimi zrusil diskusi. Je mile, ze se v dnesni dobe jeste najde clovek, ktery poukazuje na tu skutecnou biblickou pravdu. "To svetlo stale sviti a tmy ho neobsahly." Necht Vam Buh zehna, vede a chrani. :-)

2 0
možnosti
Foto

Inu, vcelku souhlasím z článkem pan Josefa, možná je příliš jednostranný, nicméně pravdou zůstává, že jedinou cestou k Bohu je Ježíš Kristus, bez ohledu na to, co si myslíme nebo přejeme. Na tom se nikdy nic nezměnilo a nezmění. Každý má možnost si to ověřit, uvěřit, nebo ne. To je vše a je to vskutku tak jednoduché. Stále o tom přemýšlím a některé myšlenky můžete najít na mém blogu http://www.jarda.jecool.net

a tam se můžete i vyjádřit na můj pohled na svět. Ještě k panu Josefovi, víte Bůh se nedá dokázat, ale dá se ukázat. V tom, že budeme druhým pokorně, s radostí a s láskou sloužit, jako Ježíš. Toho si, jako konečně všeho jiného, si lidé všimnou.

0 0
možnosti

M96a64r35e30k 47B10o78t57á91n

7. 12. 2016 23:27

Jedinou cestou k Bohu je Ježíš?! To platí pro jeho následovníky. Pro buddhistu to bude Buddha ...hinduistu - Krišna ...atd. Jen jeden z mnoha duchovních učitelů.

1 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 898x
Pracuji jako pedagogický a vědecko-výzkumný pracovník v oboru Informační technologie na vysoké škole. V roce 2009 jsem uvěřil v Boha – Ježíše Krista. Dnes naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje. Vzhledem k mému vzdělání tato informace lidi v mém okolí fascinuje. Jak může v 21. století vzdělaný člověk věřit v Boha? Ve svém blogu bych se chtěl věnovat otázkám víry a vědy a ukázat lidem, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu.

Seznam rubrik