Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Aby se člověk skutečně stal křesťanem, musí navázat osobní vztah s Kristem. On totiž nejen zemřel za naše hříchy ( to bychom je páchali dál ), ale nechal v nás znovu narodit nového člověka. Když jsem při svém hledání ( r. 1987 ) přišel do církve, která o znovuzrození vyučuje, bral jsem to jako nepodstatný důraz vytržený z kontextu. Když jsem si to sám v Písmu ověřoval, najednou jsem znovuzrození viděl všude. Například : J 1,12-13 J 3,5-6 Ř 6,4-10 ( bohužel, ekumenickým překladem oslabeno ) Ga 2,19-20 1Pt1,23 . Někteří opatrněji říkají konverze ( katolíci ) či následování Krista ( evangelíci ), snad aby to znělo vznešeněji. Pokud skutečně vede ke Kristu, může to tak být. Stejně tak se řeší napětí mezi pokřtěním nemluvněte a vědomou vírou rituálem konfirmace či biřmování. Za nejsprávnější však považuji počkat, až se dítě vědomě rozhodne samo.

Ani jsem to nechtěl původně psát, jen pochválit následující blog o církvi, kde jste už debatu uzavřel. Chápu to, i když je mi to trochu líto. Přeji Vám pokoj a milost od našeho Pána, Ježíše Krista.

3 0
možnosti
Foto

Tady to zas jede.8-o Pane Roth, přece to, že někdo chodí do nějaké církve z něj nedělá křesťana. Existuje spoustu lidí, kteří chodí každou neděli do kostela a myslí si, že mají tím pádem vystaráno, přitom jejich osobní život to nijak nepoznamenalo, nedodržují přikázání a nežijí podle Božího slova. Tím samozřejmě neříkám všichni, jen že takoví lidé existují. Křesťana z vás nedělá křest, návštěva nedělní bohoslužby ani příslušnost k nějaké církvi, ale pouze víra. Pokud ve vás není víra, tak vám žádný z těchto rituálů nepomůže. Ty rituály samy o sobě nemají žádnou hodnotu, stávají se významnými jen vírou. Proto není důležité chodit do kostela ani do církve, ale věřit v Božího Syna a v jeho oběť za nás, přijmout ho za spasitele a upřímně litovat svých hříchů, snažit se napravit a žít podle Božího slova. To je to nejdůležitější, co by měl křesťan dodržovat. Tím netvrdím, že já jsem dokonalý a bezchybný, ale takhle to bylo myšleno v evangeliu a to je to podstatné.

0 0
možnosti
KJ

Omlouvám se za kritiku, ale tento článek byl slabý.Připomíná mi to spíše návod k pračce, nebo na něco zaručeného od Horsta Fuchse.Vás v tomto psaní asi nevede Bůh, nemá to náboj, charisma.Kdyby Bůh byl, nic by si nepodmiňoval nějakým uvěřením v něj.To je prodej odpustků církví.To by určitě nechtěl.Chtěl by dobré srdce, to je vše.Uvěřil jste v dospělosti a chováte se, bohužel, trochu jako spousta podobných.Cítím v tom trochu pýchu, nadřazenost lepšího člověka, který poznal pravdu, tyká si s Bohem a všechny pitomější musí napravit.Trošku jsem to nadsadil, ale zamyslete se, prosím trochu nad tím, byť Vám to píše obyčejný hříšník.

0 3
možnosti
JC

Dobrý den. Ano, máte pravdu, je to ryzí návod. Vše, co je v něm napsáno však platí a není to nějaký můj výmysl, ale toto říká Bůh (v Bibli). Já to pouze lépe či hůře interpretuji. Evangelium považuji za naprosto zásadní sdělení, které přivede člověka k Bohu. Pokusím se toto sdělení (dobrou zprávu) znovu osvětlit v nějakém dalším článku v rámci nějakého čtivějšího podobenství. Zároveň vás musím zklamat, Bůh si naprosto jasně podmiňuje naše spasení uvěřením v něj. Dobré srdce rozhodně nestačí, podívejte se na video v mém prvním článku. Takto jedná Bůh. Osobně se nesnažím nikoho napravit, to může udělat jedině Bůh. Ani se nepovažuji za lepšího člověka, naopak si uvědomuji svou hříšnou (zlou) přirozenost, na druhou stranu mám absolutní jistotu, že mi Bůh všechny mé zlé skutky odpustil a nebude mě za ně soudit. Pro Boha má i ten nejposlednější zanedbaný bezdomovec stejnou cenu jako kdokoliv jiný. Snažím se to vidět stejně (i když to není jednoduché - přeci jen nejsem Bůh :-)). Pokud chcete, tak si zkuste přečíst Bibli, začal bych Novým zákonem (smlouvou), který se nás týká především. Můžete se pak rozhodnout sám, co Bůh říká a co od nás požaduje. Každopádně děkuji za váš příspěvek, pokusím se podat Evangelium ve více srozumitelné formě.

3 0
možnosti
Foto

Prokristovyrány! No je to čím dál tím vyživnější...

Proč si myslíte, že lidé baží po tom, být spaseni?

Co přesně si pod slovem spasení představujete?

Co takové spasení na našich životech asi tak může změnit?

0 6
možnosti
Foto

J91a26k42u78b 27R91o97t69h

1. 12. 2016 10:59

Nejste vy z Křesťanských sborů? Nebo z jiné prdlé evangelikální denominace? Znovuzrozený? Upálili jsme těch bludařů asi málo.:-/

1 6
možnosti
JS

Kvůli čemu pane Roth taková nevraživost? Pravý křesťan nemusí být členem žádné denominace. Ale vyznačuje se ovocem Ducha, jenž jest: Láska, radost, pokoj, dobrota atd.............Přeji hezký den :-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 899x
Pracuji jako pedagogický a vědecko-výzkumný pracovník v oboru Informační technologie na vysoké škole. V roce 2009 jsem uvěřil v Boha – Ježíše Krista. Dnes naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje. Vzhledem k mému vzdělání tato informace lidi v mém okolí fascinuje. Jak může v 21. století vzdělaný člověk věřit v Boha? Ve svém blogu bych se chtěl věnovat otázkám víry a vědy a ukázat lidem, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu.

Seznam rubrik