Trestanci s poslaneckými platy

Už dávno nejsou pravdivá pořekadla „kdo nepracuje ať nejí“ a „komu se nelení, tomu se zelení“. Spíše lze uplatnit „čím větší trubec, tím větší bohatství a moc“.

Ve státě hojnosti (ale jen pro někoho), kde více než 10% občanů žije pod hranicí bídy, si v zákonodárných sborech schvalují zástupci občanů, placeni z jejich daní, zvyšování svých platů zcela bez ostychu a ohledu na tíživou hospodářskou situaci, kterou svým vládnutím způsobili svým voličům, občanům své země.

Ne vždy platí „voličům“, neboť se vlády na nejvyšších postech účastní i lidé, kteří již dávno zradily své voliče a dnes prezentují strany o nichž v době posledních voleb do poslanecké sněmovny nikdo nikdy neslyšel.

Aby nebylo občanům zvýšení platů poslanců líto, přidali i jim, ale v podobě zvýšení daní. Je třeba, aby svou pílí vydělali na korupci, úplatky a platy poslanců, kteří jsou ve vazbě za páchanou trestnou činnost. A aby ani to nebylo málo, ve své naivitě vládní garnitura likviduje podnikání šikanováním malých a středních podnikatelů vysokými pokutami za uzavírání obchodních vztahů malých a drobných podnikatelů. Říkají tomu „švarcsystém“, ve skutečnosti se jedná o klasický obchodní vztah podnikatelů bez zaměstnanců a podniků se zaměstnanci.

Legálně se likvidují nemocnice arogantním postupem vlastníků zdravotních pojišťoven, které kdyby používali vybrané peníze na léčbu pacientů, nezbylo by na jejich paláce, luxusní auta a báječné platy. Je třeba zachovat luxus na úkor zdraví občanů! Stát jen mlčky přihlíží, jak občané pomalu jako bezdomovci mrznou. Soukromí exekutoři přivádějí na mizinu pro pár korun stovky a tisíce dalších bezbranných lidí, jimž není státem poskytnuta ani možnost se hájit při řádných soudních řízeních, neboť ta nejsou ani nařízena a exekutoři v tichosti přepadávají nic netušící občany s pečetními páskami v rukou.

Za příkladnou činnost soudců (nebo za spolupráci s exekutory) poslanecká (či snad trestanecká?) sněmovna soudcům rovněž zvyšuje platy. Nebo že by to byl od poslanců úplatek soudcům pro mírnější posuzování budoucích trestních řízení ve věcech korupce a jiné trestné činnosti poslanců?

Prostý občan jen zírá a nestačí se ani divit, ani na rozmary vládnoucích vydělávat.

V minulých dnech se na knižních pultech objevila kniha „Cesta k bohatství“ (ISBN 978-80-905332-1-9) která jistě mnohým občanům může pomoci se orientovat a nalézt cestu k obnovení řádně fungujícího státu. Kniha má podtitul „ekonomický privatismus“ a jistě stojí za přečtení. Popis fungujícího demokratického zřízení pod kontrolou státu, s fungující odpovědností odpovědných a trestů trestuhodných, je inspirujícím podnětem pro občany státu, který chřadne na neschopnost a aroganci mocných.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Barta | středa 19.12.2012 13:15 | karma článku: 44,56 | přečteno: 6302x