Snížení daně z příjmů

Snížení daně z příjmů může být velmi brzy skutečností, současně se bude zvyšovat příjem státní pokladny. Změny a zjednodušení daňového systému přinese prospěch občanům, firmám i státu. Eliminací firem, které vykazují daňové ztráty, lze dosáhnout zvýšení výběru daní při současném snížení daňové sazby.

Nynější stav dovoluje, aby zpravidla vedoucí pracovníci firem pobírali statisícové mzdy (často i více než půl milionu Kč), jezdili v super autech, cestovali po světě za golfem a přitom jejich firma mohla vykazovat daňovou ztrátu. Stát tak legálně dovoluje mrhat s penězi, které jsou často jen fiktivně vykazovány do nákladů a umožňují neplacení daní.

Změnou daňového systému bude „daň z příjmů“ skutečně z příjmů vypočítávána. Zrušením nesmyslných odpočtů, nákladů, odpisů, paušálů a dalších položek, snižujících ekonomické výsledky firem bude hospodaření všech podnikatelských subjektů průhlednější a bude vypovídat o skutečném zdraví firem. Každý daňový poplatník při odvodu daně ze skutečného příjmu zváží, kolik mu bude zbývat po zaplacení daně na pokrytí jeho potřeb a kolik může dle své vůle utratit.

Není možné žít donekonečna na dluh a umožňovat nepoctivcům bohatnout na úkor poctivých podniků a podnikatelů. Vždy platilo, že podnikání má přinášet zisk, nikoliv ztrátu.

Studie u řady poctivých podnikatelů prokazují skutečnost, kdy v případě zrušení všech nákladových položek by daň vypočítávaná ze skutečných příjmů (z obratu) činila méně než 1%. Tento alarmující fakt je nezpochybnitelný a vychází z reality. Přitom by byl zajištěn příjem do státního rozpočtu od všech podnikatelských subjektů. Přestaly by existovat ztrátové firmy. Skončil by půvab daňových rájů. Investice i investoři by zůstávali v tuzemsku!

Zvažte zdravým rozumem, kolik ztrátových firem je na trhu již řadu let a stále se jim daří, rozmařilost jim není cizí, ale na daně nezbývá. Pokud firma vyhlásí úpadek a skončí, zůstávají po nich dluhy u zdravotních pojišťoven, sociálního zabezpečení, finančních úřadů a mnoha poctivých firem, včetně nevyplacených mezd zaměstnancům. V konečném výsledku však na to opět nejvíce doplácí státní pokladna a tedy občané.

Je na čase provést změny v daňovém systému a nastavit skutečnou odpovědnost vlastníků firem, kteří se nyní skrývají za pomyslná IČ. Opatřením se zvedne i výkonnost české ekonomiky.

Nová společensko-ekonomická formace „ekonomický privatismus“ změny ve společnosti zpracovává komplexně a řeší všechny sféry života občanů.

Je použitelná nejen v ČR, ale i jiných státech světa včetně států EU, kde je třeba řešit ekonomickou situaci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Barta | úterý 11.6.2013 15:15 | karma článku: 9,23 | přečteno: 440x