Občan platí za krachující firmy

Kdo zaplatí dluhy firem, které krachují a končí svou činnost? Kdo platí zákonné pojistné a další povinné platby za zaměstnance krachujících firem? Kdo hradí vyplácené podpory lidem, kteří ztratili práci krachem firem? Kdo přináší peníze do rozpočtu za firmy vykazující ztrátu, přitom mají luxusní auta a extrémně vysoké platy? Odpověď je jednoduchá, přece občan !

Co ale platit dřív? Občan odevzdává státu peníze na to, aby mu stát poskytnul a dozoroval základní služby nutné pro společenství. Stát by měl chránit život, zdraví a majetek občana. Měl by vytvořit bezpečné prostředí s jistotou na poskytování potřebné zdravotní péče, bezpečnost občanů a ochranu jejich majetku. Občan musí za to platit státem nařízené poplatky ve formě daní, odvodů na zdravotní, sociální či důchodové pojištění. Bohužel však prakticky nemá státem zaručeno nic z toho, co si platí. Může být jen jist svou povinností platit včas a ve správné výši.

Příkladem může být neposkytnutí potřebného lékařského zákroku, operace či léku, protože velké množství pojišťoven má vysoké náklady na své paláce, mzdy a provoz obecně.

Různé penzijní a důchodové fondy, pilíře atd., kam stát z peněz občanů navíc přispívá rovněž nemalé částky, jsou bohužel v soukromých rukách bez jistoty.

Že za ně bude ručit stát? Čímpak? Dalšími penězi, které budou muset občané zaplatit?

 Kdo ručí za stát občanům? Kdo se zodpovídá za rozkrádání a rozhazování částek, které v součtu několikrát převyšují roční státní rozpočet? V současné době NIKDO! Úředníci, politici či zaměstnanci státní správy za své konaní prakticky neručí a nikdo je nežene k odpovědnosti! Je to vůbec možné? Vláda a státní aparát umožňuje tunelování a rozkrádání všeho, co na území českého státu lze ukrást. Vše bez odpovědnosti jednotlivců, kteří si za svůj podíl na rozkradeném majetku občanů staví luxusní sídla a užívají tučných kont v zahraničí.

Odstranění nejen tohoto nešvaru řeší nová společensko-ekonomická teorie „ekonomický privatismus“. Teorie „ekonomického privatismu“ řeší úplné odstranění nezaměstnanosti, změny daňového systému, nastartování ekonomického rozvoje, zajištění bezpečnosti, sociálních služeb a dalších povinností, které občan od funkčního státu očekává.

Zastavení likvidace české ekonomiky, návrat českého kapitálu do českých zemí a garance jistot občanů v relativně krátkém časovém horizontu – to je obsahem této nové společensko-ekonomické formace.

Teorie „ekonomického privatismu“ platí nejen pro území České republiky, ale obecně pro státy EU i dalšího světa.

S vyjimkou zlodějů si asi všichni občané celého světa přejí, aby platila spravedlnost a vymahatelnost práva s tvrdými tresty. Aby je neokrádaly banky v soukromém vlastnictví a aby občan neručil svým majetkem za rozkrádaný státní majetek státními úředníky. Aby občan nemusel platit dluhy za firmy které zkrachují a nechají po sobě dluhy.

Skuteční vlastníci firem (fyzické osoby) neručí nakradeným majetkem, ten jim zůstává jako nedotknutelný včetně tučných kont u soukromých bank.

Ono totiž ve své podstatě se jedná vždy o jednotlivce či skupiny jednotlivců a to doopravdy lidi z masa a kostí, kteří se schovávají za IČ nebo název firmy.

Seznamte se s teorií “ekonomického privatismu“, určitě to stojí za to.

Autor: Josef Barta | neděle 3.3.2013 11:24 | karma článku: 18,26 | přečteno: 914x