Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P49e86t28r 89U55g73r50i60n

4. 3. 2013 13:03

Drsná záležitost, která jaksi pozapomněla na pár důležitých věci díky nimž se stává utopickou: 1. Rozdíl v objemu vlastnictví povede k rozdělení do tříd, tedy k třídní společnosti. Prostě někdo bude bohatý a někdo bude mít holý zadek. 2. Rozdíl ve schopnostech lidí povede k závisti. Já jsem kůže líná, nemám nic a ty si šikovný a máš kozu. Tak víš co? Ať ti ta koza chcípne! 3. Dědictví se nezaručuje, protože to není plod práce daného jedince, tedy stát může mít 1% daň, když po smrti majitele vlastně vše zkonfiskuje a bude bobtnat a bobtnat. 4. To, že by každý ručil za svoje chování celým svým majetkem, je strašně hezké, ale už před dávnými věky se říkalo, že kde nic není, ani smrt nebere. A kriminál? Ten to nezaplatí, takže budeme chudnout na chybách ostatních. Pitomost. Jediné co na tom celém je trochu pozitivní jsou myšlenky Adama Smithse ... ten ve svém pojednání o bohatství národů pravdu měl, nicméně jeho myšlenka ve zkratce byla, že zájem jedince na svém pozadí je hybnou silo a nic jiného. takže nějaká teorie privativismu mě přijde jako nějaký slabý předchůdce komunismu a pohrobek francouzského egalitářského socialismu! Fuj!

0 0
možnosti
PS

Proc bych mel jako fyzicka osoba rucit za firmy ktere ruci svym kapitalem? Neni to nelogicke?  Treba kdybych vlastnil jedinou akcii nejake firmy, tak by jste mi mohli zabavit cely majetek?

0 0
možnosti
KB

Seznámil jsem se. Strašlivá zrůdnost, srovnatelná s Pol Potem.

1 0
možnosti
VP

Seznamte se s teorií “ekonomického privatismu“, určitě to stojí za to, protože takovou snůšku blbostí, jejiž neproveditelnost dokáže snadno i naprostý amatér hned tak nenajdete :-)

Třeba ručení vlastníka celým svým majetkem - takže si koupíte portfolio akcíí s X firmami, tudíž jste vlastníkem X firem a za každou ručíte celým svým majetkem?

"Nejsou připuštěny účty v soukromých bankách" - tak samozřejmě, protože je dnes velice komplikované založit si účet v zahraničí, kde toto povoleno bude. Nebo snad budete kontrolovat lidi na hranicích kolik si s sebou čeho vezou?

"Stát zřizuje, spravuje a řídí nejméně jednu komerční banku" a jestliže se má chovat komerčně, tak zřídí pouze jednu banku, ta majíc monopol bude odírat občany jak to jen půjde.

Opravdu v každým odstavci je nějaká takováhle kravina...

2 0
možnosti
VH

Souhladím, že je tento blog blbostí. Srovnatelnou s teorií "privativizmu".

1 0
možnosti