Dopis Lékařům bez hranic

Po několika blokacích a smazání mých příspěvků na Twitteru a Facebooku, mi nezbylo, než se Lékařů bez hranic zeptat otevřeným dopisem.

Dobrý den,

 

jste nezisková organizace, která není placená z peněz daňových poplatníků. Jste nezávislá organizace, která má pomáhat lidem v oblastech, kde není  lekářská péče k dispozici nebo je velmi špatná.

Vy ale místo léčení nemocných,  vozíte z rozvojových a konfliktních oblastí stovky zdravých mužů.

Píšete, že vašim úkolem je, dostat lidi na břeh, následná péče, zacházení s nimi a integrace, už je v kompetenci vlády a politiků.

Vlády a politici, ale přivážení migrantů postavily mimo zákon a nazývají to pašeráctvím.

Na sociálních sítích komunikujete s lidmi a opovídáte na dotazy a dokonce k otázkám vyzýváte. Když jsem se ale na něco zeptala já, všude jste mě zablokovali.

Takové věci mě děsí. Začíná to blokací na sociálních sítích a končí třeba i fyzickou likvidací. To jsou totalitní, fašistické způsoby. Stavíte vaše zachraňování lidí na naší svobodě a demokracii, kterou si chceme v Evropě udržet. Proč sem tedy vozíte zdravé lidi, kteří tyto hodnoty nedodžují a navíc to vůbec nesouvisí s vaší prací? Kdo vám dal právo porušovat zákony? A proč tedy alespoň nediskujtujete a místo toho oponenty blokujete a smazáváte?

Můj hlavní dotaz, zní ale jinak. Ptám se jako žena, která tady v Evropě má malé děti , jako člověk milující Itálii a Evropskou přírodu a kulturu vůbec.

Proč sem dovážíte zdravé ekonomické migranty, když jste Lékaři bez hranic, ne Taxikáři bez hranic? A pakliže jsou tedy nemocní – proč sem přivážíté nemocné lidi a riskujete epidemie, když jak říkáte  - vlády a politici nezajišťují dostatečně jejich následnou péči a integraci?

Děkuji.

 

S pozdravem

Jordanka  Jirásková

V Praze 24.8. 2019

Autor: Jordanka Jirásková | sobota 24.8.2019 12:09 | karma článku: 46,90 | přečteno: 6950x