Aktuální případ z Norska: pět násilně odebraných dětí včetně tříměsíčního miminka

Minulé pondělí si norský Barnevernet přijel pro pět dětí do rumunsko - norské rodiny Ruth a Mariuse Bodnariových. Sled uálostí byl neuvěřitelně rychlý. Rodiče jsou zděšeni a v těchto dnech, ještě stále bez dětí.  

 

Scéna jako z tohoto videa se v úterý 17. listopadu odehrála v domě rumunsko - norského páru. Sociální služna Barnevernet přijela vytrhnout z náruče tříměsíční miminko.

 

Pondělí

Rumunskému občanovi jménem Bodnariu Marian Constantin (Marius) a jeho norské manželce Ruth Johanne Bodnariu, norský sociální úřad Barnevernet minulý týden násilně odebral pět dětí.

Nejprve pracovníci sociálky bez vědomí rodičů odvezli dvě nejstarší děti ze školky a následně v doprovodu policie, přijeli i pro dva starší chlapce do jejich domu. Šokovaná Ruth zůstala pouze se svým tříměsíčním synem a okamžitě zavolala manžela, aby přišel domu. Oba se pak spolu vydali na policii, nahlásit únos.

Úterý

Místo pomoci se ale dočkali pouze dalšího příjezdu sociálky. V úterý 17.listopadu Růth z náruče vytrhli i tříměsíčního syna Ezekiela, za to, že večer na policii plakala a hroutila se. Barnevernet usoudil, že matka je pro miminko hrozbou a tak ho také odvezl do pěstounské péče.
 

Středa

Ve středu 18. listopadu už Barnevernet  oznámil rodičům, Ruth a Mariusovi, že děti byly rozděleny do dvou různých rodin a začínají se integrovat do nového životního stylu.

A důvod odebrání?

Jedna ze starších holčiček vyprávěla ve škole o bohu, rodina je totiž věřící. Sociální úřad to nazývá dslova "křesťanským radikalismem".

Dnes je pro rodinu Bodnariových velmi důležitý den. Starší dětí projdou pohovory se "specialisty " a komise následně určí, zda bude případ pokračovat u soudu. Pokud ovšem neshromáždí proti rodičům dostatek důkazů, je zde šance, že děti budou vráceny zpět domů.

 

více zde:

https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family-744234959015965/?fref=ts 

 

Autor: Jordanka Jirásková | pondělí 23.11.2015 10:00 | karma článku: 43,65 | přečteno: 17957x