Víte, jak se dostat na redlist?

To je jednoduché. Stačí se dostat do krku jako kůstka z ryby někomu takovému, jako jsou komunisté. Kolik lidí bylo v minulosti na komunistickém blacklistu? Kolik osob už z něj zmizelo tak, že zmizeli úplně ze světa?

Pro neznalé vysvětlím - blacklist (černá listina), redlist je komunistický blacklist (rudá listina) - pojmy používá autor výhradně pro svůj článek, jakákoliv podobnost s realitou může být čistě náhodná.

Pro komunisty byl člověk, který se příčil režimu, automaticky vlastizrádce. Člověk, který si dovolil vyslovit svobodně vlastní názor, byl perzekuován za to, že rozvrací socialistickou vlast a okamžitě izolován od společnosti. O takové svobodě, jako je dnes, si mnoho lidí třebas před 40-ti lety mohlo nechat jen zdát.

Bohužel se opět vrací chuť těch samozvaných vůdců, co měli moc v rukou, aby si vzali opět republiku jako svoji, i když jim nepatří, a mnoho nespokojených zmanipulovaných zoufalců jim k tomu napomáhá. To v žádném případě nechci připustit a dělám proto vše možné, co je v mých silách. Třeba i to, že chodím protestovat proti jejich jednání. Třebas i to, že píši takovéto články.   A proč to dělám?

Aby se lidé v mém okolí probudili. Aby byli sami sebou. Aby nepapouškovali neustále stejná hesla, že za všechno může vláda, že všichni kradou, že všichni jsou podvodníci, že nic nemá cenu, já na všechno seru, na volby kašlu, stejně je to jedna verbež. Věřte nebo nevěřte, ale já tohle slyším od každého druhého minimálně.

Byli jsme v úterý 22.5.2012  protestovat proti akci, která se nazývala Okupace vlády a pořádaly ji opět odbory ve spolupráci s postiženými a studenty. A tam jsme se naprosto stejně jako vždy dostali svým klidným postojem s transparenty do problému, což je právě ta kůstka v krku .

A tak už musíme být archivováni, a to nejen do archivů Národní rady, kde si nás natočili na kameru způsobem: Dobrý den, mohla bych se Vás zeptat na Váš názor? Ano, dobrá, ale nemyslíte, že to je špatně, že by to mělo být jinak? V průběhu přišli Ponert s Cachem, které už nikdo neposlouchal z ampliónů a vysvětlili nám to před tou kamerou, jak to má být.

No a když jsme se postavili na ostrůvek, abychom mohli ukázat své transparenty procházejícím lidem, byli jsme zachyceni a nejspíše již i archivováni do stále neuzavřených archivů STB/KGB, jak by to pojmenoval pan Cibulka. Přišel si nás vyblejsknout zblízka i pan Kavan. Ano, to je ten vynikající řidič, co si ze zdravotních důvodů potírá krk francovkou. Nepoznali jste jej? Já hned taky ne, roky běží, ale rysy jsou stále stejné.

Takže lidi, pokud se už nikdy nepotkáme, třeba nebudu chybět, ale mohli byste aspoň tušit, kde mne hledat.

 

ALE HLAVNĚ, LIDI, UŽ BY JSTE SE VÁŽNĚ MĚLI PROBRAT !!!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Johan | středa 23.5.2012 19:45 | karma článku: 22,98 | přečteno: 1169x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67