Jak jsem přispěl do rozpočtu ...

Neudělal jsem něco, co radí mnoho lidí. Dal jsem příležitost jiným, aby prokázali své schopnosti, aby si vylepšili svoji stávající situaci bez ohledu na to, jaké starosti způsobí mě a dalším lidem v mém okolí.

Večer 28.7. jsem zaparkoval svoje vozidlo na sídlišti na místě, kde parkuji druhým rokem. Zapsal jsem si do knihy jízd stav km, vzal jsem si z vozidla veškeré potřebné věci, ale v kastlíku přístrojové desky jsem hloupě zanechal navigaci GPS, kterou jsem zakoupil cca před rokem. Vozidlo jsem uzamkl a odešel domů.

Když jsem dopoledne 29.7. nastoupil do auta, nevšiml jsem si zvláštnosti, že mi chybí držák na navigaci na předním skle a odjel jsem na jednání. Po obědě jsem opět do vozidla nastoupil a ihned mne to trklo, při pohledu na pravé dveře jsem zjistil, že jsou odjištěné, držák chybí, přípojka v zapalovači chybí, podívám se do kastlíku, navigace GPS chybí. Někdo se mi precizně vloupal do vozidla a připravil mne o velkého pomocníka při cestách do neznámých míst.

Na Policii jsem to okamžitě jel ohlásit i s nákupním dokladem a s originálním balením, tam jsem sklidil pochvalu, jak jsem perfektně se vším připraven (aspoň něco, že jo) a po nafocení interiéru mého vozidla a oznámení předcházejících událostí jsem si odnesl potvrzené oznámení trestného činu vloupání do vozidla.

Ať už to provedl kdokoliv, žádám tímto o okamžité navrácení mého přístroje TomTom Go 730 Traffic na moji adresu, kterou si dotyčný mohl, a jistě přečetl na dveřích mého vozidla. Pokud byste se s uvedeným zařízením setkali a někdo Vám jej nabízel, kontaktujte mne na mailu uvedeném v profilu.

Já totiž udělám všechno pro to, abych ten přístroj našel, a to věřím, že se povede. Dnes to není až tak problematické, jakmile ho někdo zapne, můžeme jej velmi dobře lokalizovat. Pokud ho někdo koupí v zastavárně, kam povětšinou výsledky těchto akcí míří, přidělá si s tím jen problémy. A pokud ho poberto neprodáš, tak ti k ničemu nebude.

Taky trochu ztrácím jistotu toho, že ve chvíli, kdy zjistím, kde se můj přístroj nachází, a budu si muset pro něj dojít, se budu chovat v rámci platných zákonů České republiky.

Nebo bych měl mít radost z toho, že jsem přispěl na chudé ?!?!?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Johan | neděle 2.8.2009 1:39 | karma článku: 11,78 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67