Co je to za syndrom?

Někdo zaslechne nebo si přečte nějakou informaci a bez ohledu na to, jestli je ověřená, dokáže z ní udělat takovou blamáž, že to svět neviděl. A to nejen pro člověka, o kterém tu informaci slyšel, ale i pro sebe ve chvíli, kdy se zjistí, že to vlastně vůbec nebyla pravda.

 

Dnes je blog plný toho, jak si břeclavský mladík Petr, bojící se vlastní maminky, vymyslel teorii o tom, že jej zmlátili romové. Nechci rozebírat dopodrobna každou reakci, bylo jich třeba zde na blogu po oznámení napadení romy mnoho. To by se dalo očekávat. Co přišlo ale po tom, když někdo hodil do médií info, že je Petr dealer drog a chtěl prodávat marjánku, to už bylo o něčem jiném. Dnes, kdy vyšla na svět pravda v plném světle, je vše úplně jinak. Jeden po druhém požaduje omluvu.

V úterý v Praze jsem potkal pána na demonstraci odborářů, který mi při debatě sdělil, že Rathovo zatčení je Kubiceho práce a nastrčili mu to. Usmál jsem se, s jakou jednoduchostí tento pán vstřebal konspirační teorii levicového spektra a zeptal jsem se, jestli si myslí, že pan Kubice dle jeho úvahy posílá útvar i na lidi z ODS, třeba na pana Kalouska z pražského magistrátu. Na to mi řekl, že o ničem takovém neví. Tak jsem mu to přiblížil, že primátor Svoboda byl v televizi a pan zastupitel Kalousek opustil své funkce na pražském magistrátu v přímém přenosu. To už si vzpomněl, protože on zná Kalouska jen toho „obecného zloděje MF“ . Závěr toho pána: Ale stejně to bylo nahraný, byla to habaďůra Kubiceho.

Na apríla v jednom našem deníku na internetu vydali informaci o tom, že ministerstvo financí pod vedením M.Kalouska zvažuje daň ze vzduchu. Spousta lidí to pochopila a se tomu i zasmála. Jenže.

Více jak o měsíc později tento článek vzala do klávesnice a na obrazovku levicová aktivistka Michaela Julišová, ať už vědomě za účelem pošpinění, za účelem vyvolání další negace vůči pravicové vládě, to je dnes passe, ale v následné diskusi se absolutně degradovala, jelikož obviňovala Jindřicha Šídla z šikování lidí proti její osobě.

Také mne značně překvapilo, když jsem zde na blogu četl článek, který ihned po zveřejnění informace z Dobříše, kde zahynul motorkář po nárazu do vozidla Policie, byli okamžitě policisté označeni za vrahy. Pro mne nemístné, i když mladík již nežije, ale napsat takovéto vyjádření jen na základě informace z TV Nova, je značně malomyslné.

David Rath ve sněmovně taky nadával všem do korupčníků a teď jde o to, komu bude kdo věřit. Já jsem ale Rathovi nevěřil nikdy a to si můžete přečíst ve spoustě mých článků. Nepokrytě přiznávám, že když jsem se dozvěděl o jeho zatčení a podrobnostech jeho činu, můj pocit a vyjádření k takové informaci je: Dobře mu tak.

Takže by bylo velmi dobré, aby komentáře byly vytříbené tím způsobem, že se jeden den něco nenapíše a druhý den se to nebude dementovat jiným článkem nebo informací. A už vůbec ne, nedělejte nic, za co byste se museli omlouvat.

 

Petr Johan

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Johan | čtvrtek 24.5.2012 13:56 | karma článku: 15,21 | přečteno: 1042x
  • Další články autora

Petr Johan

Klidně budu nácek

10.3.2014 v 7:37 | Karma: 23,55

Petr Johan

Bylo nám to jasné

5.2.2014 v 17:18 | Karma: 11,67