Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

13. 8. 2012 9:32
Mluvíte mi ze srdce

VR^

1 0
možnosti
MZ

otefal

13. 8. 2012 1:23
zmena nastala

Musim rici,ze zmena nastala,do Cech jsem se zase podival po 7 letech,byli casy kdy jsem jezdil ob rok.Byl jsem mile prekvapen,vsude v restauracich velmi mili lide,Liberec,Praha,Tabor,Jachymov,Kost,Brno.Pouze tlupa v restauraci za Tynskym chramem,vedle celetne mela manyry pinglu.Zena a vnucky cesky nemluvi a tak jsem zaslechl pouze "to budou asi  nejaky holandani,to zase bude neco",Trochu nas ignorovali ale zena rozhodla ze jinam se nejde.Byla to ale jedina trochu neprijemna epizoda,jinak opravdu vynikajici pristup a to jsem se vzdycky hned hlasil cesky.Take v obchodech lide byli velmi prijemni.Casy se meni,no a pristi rok jedeme do stare domoviny zase.Vnucky byli nadsene z hradu a zamku a tak je rozhodnuto,ze se jede pristi rok znova.Nejvice byli nadseny z vystupu na Bezdes a ja byl mile prekvapen jak nam jedna babicka pomahala hledat parkovani.

2 0
možnosti
JM

pepino108

12. 8. 2012 20:38
Můžete si za to sama.

Váš přístup k obsluze je takový, že se nic změnit nemůže. Sice frfláte, ale nejste asi chopna odejít. Idelální je odejít hned, když se vám obsluha nelíbí. Konečně, zpytujte svědomí, jestli se právě proto nechová obsluha tak, jak se chová.

4 0
možnosti
KS

KristinaDoubravova

12. 8. 2012 20:34
...

To, co nás odděluje od zbytku světa snad není, že u nás fuj a všude jinde huj. Ale to, že mi si to necheme vydupat. Že se bojíme číšníkovi vrátit jídlo, nedat spropitné nebo si pohovořit s šéfem na téma hygiena, míra. . .

Nedělím restaurace na nobl a "lidovku" , protože v obou extremech se dá potkat průser stejně jako skvělý kulinářský zážitek, protivného číšníka nebo naopak milou obsluhu. Ale je potřeba nehuhlat do pivní pěny, ale pěkně nahlas do těch správných očí. A nebát se ani pochválit.

2 0
možnosti
C

certik_bertik

12. 8. 2012 20:16
no

jo ale na Západě vás bude stát nejlevnější jídlo 20 Euro. Tady když má dát někdo stovku za jídlo + nápoj tak si myslí že je to nehorázná cena tak se nedivte

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

12. 8. 2012 19:31
jako velký milovník jídla

je pro důležitější kvalita jídla než obsluha.ale je jednou se mi v ostravě stalo,že mi moc nechutnalo. smažený květák byl starý,vodnatý a bez chuti. restaurace na zastávce křižíkova v ostravě.ale jinak jsem byl vždy spokojen.co často řeším je to,jeslti číšník vydává peníze za stravenky.:-)  ale pro mimoostravské doporučuji restaureace v našem měste. Jídla žádný podvod.R^

0 0
možnosti
JD

Draki

12. 8. 2012 19:07
Vše se musí točit kolem mě:-)

Autorka zjevně miluje prostředí, ve kterém se vše točí kolem ní. Do restaurace vchází s představou, že teď hned všichni všeho nechají a budou ji obletovat pro nějaký její směšný měďák. Česká posttotalitní společnost se jí jeví jako nedokonalá, podle jejího názoru je nutno pořád někoho v něčem dohánět. Co jí brání trajdat dál po celém světě a konečně najít otroky, kteří se jí pro pěťák budou klanět až po pás? Upřímnou soustrast všem jejím životním partnerům a nedejbože podřízeným:-):-)

1 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

12. 8. 2012 19:19
Re: Vše se musí točit kolem mě:-)

V restauraci či kdekoli jinde ve službách by skutečně mělo platit pravidlo, že zákazník je pán a mělo by se vše točit kolem něj ať už zaplatí desetikorunovou útratu či útratu za tisíce. Zákazník je totiž tím kdo dává majiteli a zaměstnancům obchodu či restaurace obživu. To mnoho čechů pracujících ve službách zatím bohužel skutečně nepochopilo.

S nostalgií vždy v ČR vzpomínám na mé cesty po mé oblíbené JV Asii kde služby fungují víc jak na 100%. V jedné restauraci jsme si objednali například jen obyčejnou perlivou vodu na osvěžení. V té restauraci se sedělo na polštářích na zemi. Servírka k nám vodu přinesla po kolenou,položila vodu na stolek,sepjala ruce,uklonila se a poděkovala. Když přišla pro prázdné sklenice tak opět poklekla na kolena,přišourala se po kolenou,uklonila se,poděkovala a odnesla sklenice zpět. V jiné restauraci jsme zase zapoměli batoh. Číšník za námi běžel několik set metrů aby nám batoh vrátil. A to jsme tam taky nijak velkou útratu neudělali. .....

3 0
možnosti
PK

repanak

12. 8. 2012 18:43
Navštívil jsem jako turista dejme tomu

nižší střední třídy (max.) - dost restaurací v Německu, Irsku, Rakousku, Italii, Francii, Španělsku - a že bych byl nějak uchvácen to se nedá říci, Taková ta naše totalitní představa jak to na Západě všechno funguje není tak zcela pravdivá. Největší zážitek jsme měli kupodivu nedaleko hranic ve Freyungu - jídlo, obsluha, atmosféra, vše bylo vynikající a nezapomenutelné.

1 0
možnosti
K

KudlankanábožnáCDN

15. 8. 2012 19:28
Re: Navštívil jsem jako turista dejme tomu

Tak zkuste na "Zapade" zit a zjistite, jaka jsou Vase prava a ze existuji restaurace, o kterych se zrejme diky nedostatku jazykovych vloh nedozvite:-P

0 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

12. 8. 2012 17:49
Mělo vás varovat už to pití.....

Po informaci, že Kofola tam ještě nějaká je a po informaci, že Mattoni už není bych já osobně už na víc nečekal a šel jinam. Naštěstí je v Praze restaurací dost ( kolem Václaváku to platí dvojnásob) a všude takhle neschopní opravdu nejsou. Tihle neschopní se spoléhají na to, že si zákazník nechá mnohé líbit, ale kdyby se zákazník zvedl už při prvním jejich pochybení pak by hodně rychle přicházeli o kšefty a hodně rychle by skončili a nebo se začali snažit o nápravu. Psát články na net opravdu nestačí. Z  toho si dotyční nic dělat nebudou kor když není uveden název podniku. Osobně mám jednu oblíbenou restauraci kousek od Průhonic (reklamu jim dělat nebudu neb je celkem vyhlášená a oblíbená) a tam vaří jednak prvotřídně a druhak jsou neskutečně ochotní. Ne všude je  to tedy v ČR taková tragedie jak popisujete;-)

1 0
možnosti
LL

litra

12. 8. 2012 17:47
Krytizuješ psaní:

omáčka s bílím vínem, ale výraz věty - Blízká se na lepší časy, toto jsem opravdu nepochopil

0 0
možnosti
L

Lendule1

12. 8. 2012 18:06
Re: Krytizuješ psaní:

Omlouvám se, ale za ´blízká´ může bohužel ´kontrola pravopisu´. Chyba se vloudila. Neprozřetelně jsem odklikla nesprávné nabízené slovo.... a ´krytizuješ psaní´ jsem taky úplně nepochopila:-) ááá, chyba se vloudila!!!

1 0
možnosti