Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Lesní sběř

19. 10. 2009 17:58
Mňam

Vzpomínáte na zmrzliny DUO? Blok zmrzliny z půlky bílý a z půlky hnědý, v papírovém obalu. A na bonbóny Letní směs a Zimní směs v plechových krabičkách s víčkem, které se muselo vydloubnout šroubovákem? A na citrónové pití v jogurtovém kelímku, tuším Jovo se to jmenovalo? A na pražský koláč a na metro desert a na sladké housky s mákem? A na Játrovky (ano, na obalu psali množné číslo, přestože ta játrovka byla jen jedna) z pravých jater? A na lančmít, který se dal smažit a nepřilepil se k pánvi? A na masové konzervy ve vlastní šťávě, které byly narozdíl od těch dnešních opravdu plné masa, ne separátovo-škrobové fašírky ve tvaru nepravidelné hroudy. A ten výběr chutných hotových jídel v plechu i ve skle!

Kdyby se mě dnes někdo zeptal, jestli vyměním dnešní sortiment v samoobsluze za někdejší, nebudu váhat ani sekundu. Mě by snad ani neobtěžovalo chodit pro západní výrobky do ESA, protože tehdy to byly skutečně západní výrobky, ne jejich laciné náhražky z Maďarska či Polska.

0 0
možnosti
L

Lendule1

19. 10. 2009 20:32
Re: Mňam

Bylo pomerancove a jmenovalo se neco jako Olympus. Jovo bylo jahodove a byl Jovo koktejl - takovy ridsi napoj a pak neco jako jahodovy jogurt.

Ja si pamatuju na cinske veprove, moc mi jako male chutnalo....Metro dezert je dodnes, taky si ho obcas dopreju...akorat je to na me dnes moc sladky...

0 0
možnosti
RB

erben3

19. 10. 2009 12:45
:-)

Čtení Vašeho článku a jemu podobných je pro mě vždycky báječná relaxace při vzpomínání na své vlastní dětství. Karma.

0 0
možnosti
L

Lendule1

19. 10. 2009 20:33
Re: :-)

Dekuju:-)

0 0
možnosti
OP

Bětka

19. 10. 2009 8:27
Dětství

Ty vzpomínky jou právě takové, že vzpomínáme na bezstarostné dětství. Já si ještě pamatuji zmrzlou dřeň v plastové "hrací kostce", obyčejný šumák, želatinové hady žužu a pendrek. Dnešní Vexta má do žužu daleko.Ale taky si pamatuji zalátané vytahané punčocháče a manšestráky jako jediné kalhoty, frontu na maso a mandarinky na příděl. Vrátit zpět do tehdejší doby bych se nechtěla.

0 0
možnosti
RB

erben3

19. 10. 2009 12:46
Re: Dětství

Já bych vrátil právě jen to bohužel nevratitelné  bezstarostné dětství.

0 0
možnosti