Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Petr-007

24. 11. 2009 17:43
Chceš-li někde pracovat, nauč se místní jazyk.

Pokud to myslite jako doporuceni, tak souhlasim. Jako uchazec o zamestnani budete mit pak vetsi sanci a vyssi plat. Pokut to myslite jako podminku, tak nerozumite trhu prace. Mozna by bylo dobre ponechat na podnikatelich koho chteji zamestnat. Nemyslite? Vy si na oplatku muzete vybrat, kde pujdete nakupovat, kde zajdete na kafe. Kdyz vas xenofobu bude dostatecny pocet, tak podnikatele budou vice dbat na spravny prizvuk uchazecu o zamestnani, je to jednoduche.

Jo a mimochodem v Anglii jsem chvili pracoval aniz bych ten jazyk dostatecne zvladal, byla to moje volba a volba cloveka ktery mi dal praci. Proc vam to tak vadi?

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

25. 11. 2009 8:51
Re: Chceš-li někde pracovat, nauč se místní jazyk.

Odpověď je přímo v článku. A myslím, že Vaše poznámka o xenofobii je zbytečná.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

23. 11. 2009 16:59
přistěhovalci vs. kolonisté

Přistěhovalec: ten, kdo přijel do jiné země proto, aby se stal jejím občanem a žil tam spolu s jejími obyvateli.

Kolonista: ten, kdo si přišel do jiné země vytyčit vlastní terotorium na úkor hostitelské země, kde chce žít podle svých původních zvyků a se svými původními spoluobčany, a nutí hostitelskou zemi, aby se mu přizpůsobila.

Je naprosto samozřejmé, že kandidát na přistěhovalce musí umět řeč hostitelské země aspoň na průměrné úrovni.

Je naprosto samozřejmé, že přistěhovalec se bude snažit přizpůsobit hostitelské zemi, a ani ho nenapadne, že by mohl mít tu drzost, aby chtěl, aby se hostitelská země přizpůsobovala jemu. Pokud má s poměry v hostitelské země problém, nikdo ho nenutí, aby se tam cpal.

0 0
možnosti
BH

dropa

23. 11. 2009 22:29
Re: přistěhovalci vs. kolonisté

R^R^R^

0 0
možnosti
L

Livrak

21. 11. 2009 20:30
Souhlasím s článkem

Moc pěkně napsaný článek. Mělo by být více takových článků a více takových lidí kteří tyto články píšou. Imigrace bude jednou velký problém.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

23. 11. 2009 17:01
Re: Souhlasím s článkem

Už je. Tedy konkrétně muslimská kolonizace západní Evropy. Zadejte si v Google vyhledávání na "Zones Urbaines Sensible".

0 0
možnosti
JB

beneflok

20. 11. 2009 17:11
Co je to tady za lůzu a názory?

např. vy neumíte rusky? váš problém. To jsou neskutečná zbabělá vlastizrádná hov*ada, už se těším až to tady jednou povolí a já se budu kochat až budou viset. Co si to vůbec dovolujete takhle mluvit k vlastnímu národu? jenom jedni jsou tu doma a ostatní hosté. Co se to děje s touhle českou xin*dl mentalitou?? Zhavlovatěli všichni?

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

20. 11. 2009 17:18
Re: Co je to tady za lůzu a názory?

lidi se pomalu nechávají přesvědčit, že musí být za každou cenu multikulturně vlídní - takže vlastně pomalu vymřeme, ale hlavně, že budeme umět rusky, anglicky, hebrejsky, čínsky.... všude ve světě je dané, že imigranti zvyky země respektují a chtějí se začlenit, bohužel tady je nám vtloukáno a to vládou naší země - že my je musíme respektovat,protože jsou to chudáci a my  jsme ti co je chceme odřít... a pokud někdo napíše, že chce něco pro český národ - hned ho označí za nacionalisty, takže raději potom už mlčí

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

20. 11. 2009 16:41
Ich - postoj

Nejhorší je ten "ich-postoj".  Pochopte, že nemáte na všechno právo a všechno na světě se neděje kvůli Vám. Neříkám, že by občané

naší země neměli umět náš jazyk. Jistě ano. Ale v článku jsem nenašla

ani náznak pochopení, že cizinka sem jede za větším výdělkem, protože

doma práci nesežene nebo z výplaty rodinu neuživí. Že třeba musí mít

hned několik zaměstnání a na kurzy češtiny není čas (a hlavně peníze). Nepřeju Vám ani v nejmenším, abyste se do takové situace dostala, ale možná by bylo fajn podívat se na to taky z druhé strany. Třeba tu byla prodavačka teprve chvíli. To, že Vás finanční situace netíží a můžete si dovolit naučit se anglicky perfektně, přece neznamená, že jsou na tom všichni stejně.

0 0
možnosti
JA

José Antonio

20. 11. 2009 16:54
Re: Ich - postoj

Jako zákazníkovi, který platí a může tedy poroučet, jsou mi problémy imigrantů naprosto ukradené. Stát se mi v obchodě to, co autorce, nechám vozík na pokladně a už mě tam nikdy nikdo neuvidí.

0 0
možnosti
L

Luque1

20. 11. 2009 16:22
primitivní článek, a navíc k blití.

Nikoli tím, co popisuje, ale názorovou plytkostí.

0 0
možnosti
JJ

Unyax

20. 11. 2009 16:41
Re: primitivní článek, a navíc k blití.

Zato váš příspěvek je ukázkou vyzrálosti a inteligence.. Rv

0 0
možnosti
PV

Kylchap

20. 11. 2009 16:00
Madam,

ta pokladní se brzy česky naučí. Spíš se zabývejte tím, proč je v té pokladně Ukrajinka a ne Češka. Kromě angličtiny a němčiny ještě ovládám ruštinu. Vy ne? Váš problém!

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

20. 11. 2009 16:24
Re: Madam,

jsme v ČR kde je úředním jazykem čeština.... nechápu proč je vyloženě sprostý po někom chcít, a zrovna po tom, kdo tady pracuje, aby uměl aspon trochu česky..... a proč je tam UK? protože ji semhle někdo dotáhnul, ona za to zaplatila a bude chvíli zticha - a to se hodí, mít takového zaměstnance... proč já jako zákazník, když se v obchodě chci na něco zeptat, mám čekat než si soudružky z polska povykládají své víkendové zážitky a když dojde řada na mě, tak stejně ani neví co po nich chci... 

0 0
možnosti
E

EWCZ+

20. 11. 2009 14:33
Hlavne ze

autorka zduraznila vychodoevropsky puvod tech kritizovanych neznalcu jazyka (plus zdurazneni asijske jazykove vytribenosti). Ja tedy vidam a slycham spis ty Vietnamce cestiny neznale, ale to nic...

Ostatne Britove taky zacli imigranty kritizovat, teprve kdyz to byly bile polske huby - jinak by byli promptne oznaceni za rasisticke xenofoby.

0 0
možnosti
MP

admiral666

20. 11. 2009 14:37
Re: Hlavne ze

Jeste jsem nevidel tupeho vietnamce. Tupeho rusa vyberes nahodnym vyberem z tlupy rusu.

0 0
možnosti
N

NT05

20. 11. 2009 14:12
Imigrace - nepoučíme se

Bohužel díky Kacábům a jemu obdobným pravdaláska vyžírkům dopadneme oddobně. Budeme živit z daní tlupy přivandrovalců, kterým jde pouze a jen o naše sociální výhody.

Blééééé!

0 0
možnosti
TV

tomtop

20. 11. 2009 14:33
Re: Imigrace - nepoučíme se

kocáb nemá s imigrační politikou tak moc společného. Lidi, kteří neuznávají určité hodnoty jako jsou pravda a láska považuji za primitivy ... bez urážky. Pokud se chcete bavit o multi-kulti, uznávám, že jsme zbytečně moc otevření .... peníze hrabou všudem platy se snižují, ale nejlepší startovací balíčky máme ... proč, proboha ?

0 0
možnosti
TP

nicotin

20. 11. 2009 14:05
slecno

negeneralizujte, nechapu proc by mel kazdy cizinec v CR mluvit cesky. ja mam taky rad karla capka, ale nepozaduji to po ostatnich. po tech pozaduji chovani v souladu s moralnim etosem a zakony teto zeme. jestli chudak se jeste nenaucil par vet cesky, to mi opravdu nevadi. co mi vadi, je ze se u nas lide jeste nenaucili par vet cizich jazyku. co udelate s tim cizincem, ktery se v dobrem duchu ucil svetove jazyky - anglictinu, spanelstinu - a prijede do cech a nedomluvi se anglicky ani na nadrazi? prekvapuje me jak jste na sebe hrda jen proto, ze zijete v cizi zemi a naucila ste se jejich jazyk, obzvlast jedna-li se o UK. predpokladam, ze v jine nez english speaking zemi byste si zas stezovala, jak je to hrozne, ze se tam nikdo nenaucil anglicky.

0 0
možnosti
MP

admiral666

20. 11. 2009 14:09
Re: slecno

Kdyz neumi cesky, nemaji pracovat na miste, kde je rec potreba. Nikdo si prece nestezuje na zednika, ktery cesky neumi. Pokud se s nim domluvi jeho mistr a kolegove, je to v poradku. Horsi to je, kdyz takovy opily zednik se pak snazi navazovat ruskou konverzaci ruzne po zastavkach MHD. Clovek ma pak pocit, ze rusaci jeste vubec nebyli vyhnani ;-( Navic ten pocit, ze mu musi mistni rozumet maji jen a pouze rusky mluvici imigranti. Ani vietnamec, ani afrocech, ba ani Rom se nesnazi mluvit s cechy svou rodnou reci.

0 0
možnosti