Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Brkleš

19. 1. 2011 23:43
Co?

Oklepeme se z toho, národ potkaly i horší věci, které přežil. Je třeba situaci využít k požádné a tvrdé reformě, viz články i na tmto blogu od zahraničního lékaře a o "dobrých" zkušenostech některých s perfektní zdravotní péčé a "obětavostí" doktorů.

A oni i ti, co již nemají kontakt se slovenštinou brzy porozumí, co to je "lahnite si na chrbát" ap.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 1. 2011 7:39
Re: Co?

R^!! Ano toto je možná varianta, nebo taky ještě je možný, že se nestane vůbec nic. Ředitelé nemocnic slíbí odborářům, že budou souhlasit se stažením všech výpovědí a pojede se dál. Doktorům zbudou bleděmodrá trička na domácí odpočinek, nebo na pěší výlet do přírody.!!;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

19. 1. 2011 21:57
Už aby byli

pryč. Doktorů je moc, a navíc se vnucují se svými službami pomocí zákonů. Byl bych pro mnohem nižší povinné zdravotní pojištění kryjící jen první pomoc, zbytek bych nechal na občanech a dobrovolnosti. Lidi by měli volbu jestli víc utratit za prevenci, zdravou stravu a sport, dávají-li přednost homeopatii či celostní medicíně, chtějí-li rodit doma či co - prostě doktoři by si měli uvědomit, že přes svoje studia a "odbornost" nejsou ošetřovateli dobytka na farmě, kde "pečují" o brav podle kriterií užitkovosti stanovených farmářem. Člověk má právo o sobě a svém zdraví rozhodovat sám, třeba i blbě. Jakýkoli "odborník" je jenom konzultantem, a ne poslední instancí proti jejímuž názoru není odvolání. Bez státního násilí by se tu uživila tak polovina dnešního stavu doktorů.

0 0
možnosti
M

Mikrospánek

20. 1. 2011 7:27
Re: Už aby byli

Tak to je dobrej blábol. Co na to paní Kolumbová?:-P

0 0
možnosti

elaine

19. 1. 2011 21:04
Jeden liberecký lékař

řekl, že odchází, zatím neví kam, že asi zajde 1. března na pracák. Nevěřila jsem svým uším! On chce, abych mu platila z mých daní podporu!? Když výpověď dal dobrovolně a práce pro lékaře v liberecké nemocnice je???? Kde to jsme, v Kocourkově?

0 0
možnosti
MN

Mahas

21. 1. 2011 14:22
Re: Jeden liberecký lékař

on nema, podle vas, nezamestnany pravo se registrovat na uradu prace? A u nasich romskych spoluobcanu vam to nevadi? Proc nestojite pred uradem vlady a nekricite, ze je to desna nespravedlnost a ze na tohle svoje dane teda nedavate? To same plati i pro socialni davky, vyhodne duchody pro byvale komuntisticke funkcionare, nemakacenky typu hornici pred rokem 1989 atd, atd... Lekari vam vadi a ten system ne?

0 0
možnosti
B

bakules

19. 1. 2011 15:40
co bude dál??

Osobně je mě úplně jedno kdo kam odejde či neodejde.Ale co mě není jedno je to ,že si nepřeju být ošetřován lékářem,který pacientům půl roku vyhrožuje bohužel i smrtí.Vím, že pojištovny už jejich seznamy mají, rád bych aby to bylo i veřejné.Rád si připlatím či někam dojedu abych byl ošetřen slušným člověkem.Než tu potrefení na mě začnou štěkat tak jen upozornuji že se nejedná o nějakou diskriminaci nebo selekci jen si myslím že by pacient měl vědět s kým má tu čest když už si zdravotní péči platí s daní nebo přímo.

0 0
možnosti
BH

dropa

20. 1. 2011 0:41
Re: co bude dál??

R^

0 0
možnosti
M

Mikrospánek

18. 1. 2011 10:32
mno

Každý se sice může vyjadřovat k čemu chce, o tom žádná, ale být Vámi, zůstal bych raději u článků o cestách a dojmech z nich...třeba článek o nějaké české hospůdce v Londýně i s fotodokumentací, to by bylo něco.;-)

0 0
možnosti
J

jonok1

20. 1. 2011 15:50
Re: mno

To je dobrý nápad. To by nemuselo být špatné.

0 0
možnosti
A

ambrozik

17. 1. 2011 11:16
radsej bez nadpisu

Blog by mal byt zdrojom nezavislych informacii ale tento prispevok je len suhrnom domnienok, predsudkov a zavadzania. Ak chcem napisat clanok o lekaroch v cechach, lekaroch v nemecku , slovenskych lekaroch v cechach  podobne tak by som mal mat najskor aspon nejake informacie o danej problematike.

Takze konkretne k vyjadrenia

a) Cas straveny v cudzej krajine je najefektivnejsim a najrychlejsim sposobom ako sa naucit cudzi jazyk.Lekar ma dostatok casu na jeho zvladnutie. Predstava ze rano prvy den nastupim do prace v nemecku a hned som sam na ambulancii alebo oddeleni je mylna.

b) Za 5 rokov mojej lekarskej praxe v nemecku som nemal jediny problem s nemeckym pacientom ohladom mojho slovenskeho povodu.

c)  k vyjadreniu:...že český lékař vůbec práci v Německu získá...., odporucam pozriet si autorke inzeraty s ponukami prace v nemecku d) odporucam si pozriet aj zoznam odporucanej literatury pre medikov a lekarov, vacsina knih je ceskych.E)ako povedal MUDr. Jandera: holky hezky, ale...

0 0
možnosti
L

luk.p

19. 1. 2011 16:51
Re: radsej bez nadpisu

Super komentář i jeho závěř. Jinak ty blogy jsou opravdu spíše o dojmech a pocitech. Ono je mnohem jednušší a příjemnější ze sebe ty domněnky vypustit než se pídit po faktech. A krom toho jak říkal Masaryk "myšlení bolí"

0 0
možnosti
D

delora

16. 1. 2011 23:25
ach jo, jak u blbejch

Kde jste přišla k tomu, že český absolvent bere stejně jako německý? U nás je tabulkový plat 17000, v německu 3790, obojí v hrubém, náklady na živobytí jsou plus minus stejné... a v německu je navíc vzdělání, které se opravdu realizuje...atestace, ke které nepotřebujete debilní stáže, kde jako blbec píšete příjmy...a mají eminentní zájem i o nekvalifikovaná jelítka, jako jsem já (stěhování vám zařídíme, bydlet můžete na ubytovně za 250 euro měsíčně, přijeďte sem na návštěvu, seznámit se, náklady samozřejmě uhradíme, B2 by to chtělo, ale dá se dodělat i tady), protože chápou, že ten absík nakonec odvede spoustu práce a ještě ho vychováte dle potřeby... takže zase víte naprosté houby, jen musíte dělat chytrou, že?

0 0
možnosti
JR

janulator

19. 1. 2011 17:05
Re: ach jo, jak u blbejch

Jestli jste přesvědčený, že to co jste napsal je pravda, tak proč hurá-akce "Děkujeme odcházíme" a ne raději každý nespokojený trochu osobněji: "Rodinko balíme a cestujeme za lepším zítřkem?" Na to přece nepotřebujete žádnou advokátní kancelář ani odbory aby Vám napsaly výpověď. Páni doktoři: Vaše osobní ekonomika nás zajímá stejně jako Vás zajímá ekonomika našich rodin. Za mne mohu jen říci, že vůbec! Tak nás do svého sporu s Vašimi zaměstnavateli neberte jako rukojmí.

0 0
možnosti
DD

dlz25

16. 1. 2011 11:17
??

Je to vlastně pořád dokola. Jsou tu 2 skupinky lidí, kteří řeší, co bude, až lékaři odejdou domů a tam budou čekat, co se stane. Ono bude asi nejlepší si opravdu počkat do 1. března a pak se uvidí, co skutečně bude. Ale jedno vím jistě: konec světa určitě nenastane. Pokud se nemocnice u nás zavře, tak prostě budu muset jezdit do FN, kde lékaři pracovat budou a odejít nechtějí. Jsem s tím smířený, a jako pacient to nezměním. No a lékařům, kteří budou nezaměstnaní tak jim přeji klidný život v domácnosti, možná se o ně bude starat manželka nebo milenka, možná začnou dělat něco úplně jiného. Třeba nakonec zjistí, že se jako lékaři nemají tak úplně špatně a vrátí se zpět do nemocnic. Ale co když už pro ně nebude žádné místo?

0 0
možnosti
MN

Mahas

16. 1. 2011 12:25
Re: ??

domnivam se, ze pak se seberou a pujdou hledat praci venku nebo pujdou mimo zdravotnictvi... Ani to by nemuselo skodit, jen je proste fakt, ze dojde-li k tomu, dostupnost pece ( ktera je ted ale doopravdy nadstandardni ) se zhorsi, ale nerika se tim, jestli to bude fakt spatne..

0 0
možnosti
V

vestec

16. 1. 2011 10:53
dík..

Hezký článek jen s tím.kdo takovou devastaci našeho ZD způsobil??To je ten základní kámen od,kterého by se mělo odvíjet vše potřebné!!

Finací do ZD plyne dost,ale stalo se to co se stalo ZD je černá díra,kterou žádná vláda nechtěla řešit podle skutečností,které nastavaly a v tom je ten zakopaný pes!!

Ten zakopaný pes má pojmenování....farmaka(léková politika) a pojisťovny(megalománie) hospodaření ZD zařízení a taky se nabízí sanitní doprava o té se nikdo nezmiňuje,zkrátka někdo vnesl do ZD nepořádek a chaoz a odpovědnost byla O a ono se to vyvalilo v plné kráse mzdami lékařů.

Kdyby byli politici,kteří mají rozum na pravém místě a né zloději,korupčníci atd.dnes by byla spokojenost a byli by jsme ve ZD o mnohém dále než je skutečnost[>-]

0 0
možnosti
M

Mikrospánek

18. 1. 2011 23:43
Re: dík..

Kdyby byli.... takže za všechno opět mohou ONI, my nic , my Čech a tudíž muzikant, že ?;-)

0 0
možnosti
S

student006

16. 1. 2011 10:27
Prognóza českého zdravotnictví

Prognóza je jasná. Část lékařů odejde, nebo se to alespoň bude tvrdit. To bude dobrý důvod na zrušení některých nemocnic a lidé proti tomu nebudou moci nic říci, protože oficiální důvod bude nezpochybnitelný - nejsou lékaři. A tak dojde ke sloučení nemocnic a k odprodeji těch opuštěných. Tím se uvolní prostor pro vznik nemocnic soukromých, které by jinak v současném saturovaném zdravotním systému vznikaly podstatně nesnadněji. A to je celý smysl této hry. A všichni ti, kdo remcali proti třicetikoruně regulačního poplatku, ti budou jen tiše zírat, jak se to zdravotnictví pěkně v klidu zprivatizuje.

0 0
možnosti
P

performance

16. 1. 2011 11:05
Re: Prognóza českého zdravotnictví

..zprivatizuje ? Já bych to nazval pravým jménem - rozkrade.

0 0
možnosti