Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lendule1

16. 6. 2009 11:45
Vseobecne k prispevkum.

* Rodinu jsem nemenila. Do meho odjezdu zbyvaly asi dva mesice, tak jsem si rekla, ze uz to tam nejak doklepu. * Jak jsem rekla, rodina mi zakazala opustit dum. Mela jsem ho hlidat. Copak jsem nejaky hlidaci pes? Z meho vyletu seslo, neb mi bylo jasne, ze me domaci zkontroluje. * Udani sousedy??? Tak to asi nehrozilo, neb sousedi mou domaci meli prectenou a mysleli si o ni to co ja.

* Je snadne cloveka soudit. Je mi jasne, ze vetsina z vas, ktera me tak trochu zatratila, nikdy v podobne situaci nebyla.

* Zkusenost to byla prinosna, trochu jsem se tim otrkala.

A nikomu se zpovidat nemusim:-)

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

16. 6. 2009 12:27
Re: Vseobecne k prispevkum.

Mila Lenko, s tim hlidanim domu...............ono, Vy jste za to byla placena a cekalo se od Vas, ze budete delat tzv house sitting. Proste hlidat dum. Je to prace jako kazda jina a neni zrovna nejlepe placena, ale je to prace. No a Vy jste byla na tyden house sitter. Za plat au pair, ale na druhou stranu jste mela zajistenou stravu a neplatila jste dane, protoze au pair dane neplati. Ja si nemyslim, ze Vas nekdo zatracuje, mela byste to spise brat jako nazor nekoho se zkusenostmi. Abych se priznala, me beha mraz po zadech, kdyz si pomyslim na to, ze house sitter, kterou jsme pouzili kdyz jsme jeli na dovolenou by si ke me domu (do meho soukromi) privedla nekoho ciziho. Proste se na to podivejte z druhe strany :-)

0 0
možnosti
M

mischplysch

15. 6. 2009 13:20
au-pir

Koukala jsem, že ten předchozí článek od au-pairky zmizel, škoda, bylo to zajímavé počtení. Asi ji otrávili ti opakujícíc se jedovatí chytrolíni, co všechno vědí nejlíp a potřebujou si zarejpat.

Já jsem coby au-pair taky nedodržela úplně všechno, co rodina požadovala, dětem jsem třeba občas dovolila pustit si video s filmem, co si přinesli, jinak se na tv koukat nesměli a ani ji doma neměli.

Pustit teda do domu cizí lidi bez svolení rodiny mi přijde už trochu moc, zeptat se předem rodiny by bylo férovější, třeba by vám to dovolili.

0 0
možnosti
L

Lendule1

15. 6. 2009 18:05
Re: au-pir

No asi takhle.

Mozna to bylo trochu moc, ale ja to udelala i taky tak trochu natruc. Oni na tyden odjeli a ja nikam nesmela. Coz neni fer, to ze rodina jede pryc neni muj problem. Za normalnich okolnosti by to pro me znamenalo placene volno.

Mela jsem pozvani od kamaradky a jet nemohla, tak holt prijeli dva kamaradi za mnou. Jen prespali, zadna divoka party se nekonala a cely den jsme stejne byli pryc. A prave, vim, ze by mi to pani domaci nedovolila, ani kamaradka ze sousedstvi nebyla vitana, takze nakonec prestala chodit a schazely jsme se venku.

0 0
možnosti
WS

wandering star

15. 6. 2009 5:45
Kdyby někdo do mého domu bez dovolení vodil cizí lidi

se zlou by se potázal. Až si vás tady někdy vygoogluje potenciální zaměstnavatel, moc velkou šanci mít nebudete.

0 0
možnosti
L

Lendule1

15. 6. 2009 11:20
Re: Kdyby někdo do mého domu bez dovolení vodil cizí lidi

Hm, tak to je stesti, ze uz jako au-pair vice jak tri roky nepracuju.

0 0
možnosti
A

akki

15. 6. 2009 0:58
Napsala jste velmi

rozumnou úvahu. Všimla jste si, že negativně reagují vždy ti, kteří znají teorii (a ještě mlhavě), nikoli praxi? Děkuji Vám.:-)

0 0
možnosti
L

Lendule1

15. 6. 2009 11:21
Re: Napsala jste velmi

Jsem rada, ze se vam muj clanek libil.

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

15. 6. 2009 0:55
Au-pair neni chuva ani rodic..

A ve vetsine pripadu co znam, tak au-pair neni ani tak brana... PRoste nekdo, kdo zastane mene dulezite zalezitosti v rodine kde pomaha..Vyzvedne deti ve skole, odveze na krouzek.. A zas domu..Plus par zalezitosti doma , nepo pohlidat deti kdyz nejsou jejich rodice doma...Tot vse. Neni to nic na fulltime nebo tak.Pokud je to jinak, je to casto problem, tech vyvalenejch telatek co pri prvnim opusteni domova jedou rovnou za hranice, a nemaj vubec sajnu o tom co mohou pozadovat a co se naopak muze chtit po nich...

0 0
možnosti
W

Wendolene

15. 6. 2009 0:40
Zadny mytus

Au-pair jsou opravdu devcata z ruznych koutu sveta, nejenom z vychodu. Jenze neni pravda, ze konkretne Cesky nemaji jinou moznost, jak se dostat do zahranici. V EU se da sehnat prace, i jina nez au-pair...Do USA ci Kanady muzete jet na neplacenou staz. Jsou moznosti, ale spousta devcat si naivne predstavuje, ze au-pair je vazne host rodiny a stezuji si, maji li neco delat. Jen tak mimochodem, au-pair bych si nenajala ( davam prednost poradne hospodyni, ktera u nas nezije) a ani bych to nedelala. Neni to proste muj salek caje.

Devcata cestujici do ciziny jako au-pair by si hlavne mela uvedomit, ze teorie a praxe je jina a agentura jasne rika, ze to devce bude mit pracovni povinnosti. Nekdo , kdo nema vztah s detmi, by to nemel delat.

0 0
možnosti
L

Lendule1

15. 6. 2009 11:28
Re: Zadny mytus

Dekuju za vas nazor, i kdyz si dovolim trochu nesouhlasit. Samozrejme, ze se da vycestovat i jinak. Ale mym cilem bylo sdelit, ze au-pair je idealni moznost prave kdyz se chce clovek naucit jazyk. Tezko se schani prace, kdyz neumite plynule mluvit. A pokud berete au-pair spise jako nekoho na praci, pak nechapu proc by mely/i holky/kluci bez praxe nebo prekypujiciho nadseni z deti byt za toto penalizovani.

Pokud nechcete nikoho, aby s vami bydlel, pak to resi live-out nanny:-)

0 0
možnosti
L

Leopoldo

14. 6. 2009 23:41
Vy chcete být fulltime babysitter

pletete si práci se zamestnáním, kde se dá hodne lenosit,zádná kontrola a volný prístup k lednicce a televisi.

0 0
možnosti
DN

Englishman

14. 6. 2009 23:34
Vás bych jako au-pair tedy nebral

Jestliže si do cizího domu pozvete kamarády, tak zrovna nesplňujete představu ideální au-pair. Totéž se týká vašeho vztahu k dětem.Rv

0 0
možnosti
Q

qwerty1234561

14. 6. 2009 23:08
hajzlák

víte, v civilisovaném světě se toaletní papír po defekaci nepoužívá, ale používá se voda a mýdlo, například v bidetu

0 0
možnosti