TietoEnator nabízí práci nejen zkušeným IT odborníkům

Možnost praxe, dodatečného vzdělání a zaměstnanecký růst. To je firma TietoEnator, jeden z největších poskytovatelů služeb v oblasti informačních technologií, výzkumu, vývoje a poradenství. Pracovní příležitosti nabízí jak zkušeným odborníkům, tak i studentům nebo absolventům škol s technickým zaměřením.

Martina Kramárová, HR Co-ordinátor z firmy TietoEnator hovorí na mediálním setkání na stánku JobDNES.czMatej Zeliska, student MU Brno

Ačkoli společnost TietoEnator vznikla spojením dvou firem z Finska a Švédska, operuje nyní ve více než 30 zemích světa zemích světa, například v Litvě, Lotyšsku, České republice, Číně, Norsku nebo Indii. České softwarové centrum se nachází v Ostravě, vzniklo před čtyřmi lety a  má v současné době přes 1300 zaměstnanců. „Jsme největší IT společností v Moravskoslezském kraji. Za čtyři roky jsme poskytli zaměstnání  více než tisícovce lidí,“ sdělila HR Co-ordinator společnosti TietoEnator Martina Kramářová.

Ostravská pobočka TietoEnator nyní nabízí kolem dvaceti pracovních míst, hledá administrátory, programátory, konzultanty, teamleadery. Důraz klade na týmovou práci. „Kdo chce u nás pracovat, měl by být týmovým hráčem. Všechno se řeší v týmech,“ dodala Kramářová.

Předpokladem pro ucházení se o práci ve společnosti TietoEnator je znalost anglického jazyka. „Úroveň angličtiny, kterou požadujeme, záleží na pracovní pozici. Pokud zaměstnanec bude komunikovat s kolegy ze zahraničí, telefonovat s nimi, tak samozřejmě angličtina je potřebná na velmi dobré úrovni,“ vysvětlila HR Co-ordinator.

Mezinárodní společnost TietoEnator láká zájemce o zaměstnání na odborný a profesní růst, práci s nejnovějšími technologiemi, zajímavé zahraniční projekty, denní využití angličtiny a zaměstnanecké výhody jako je týden dovolené navíc, stravenky, teambuildingy, služební notebook a mobilní telefon podle pozice nebo očkování proti chřipce. Firma zdůraňuje další vzdělávání svých zaměstnanců, a to po odborné či manažerské stránce. Po nástupu je poskytnuto zaškolení dle požadavků dané pozice.

TietoEnator měsíčně přibírá průměrně 40 nových zaměstnanců. Nemalé procento tvoří studenti vysokých škol. Ti buď nastoupí do normálního pracovního poměru, nebo v letošním roce využili možnosti absolvovat odbornou praxi.

Více o nabídne zaměstnání ve společnosti TietoEnator se dozvíte na www.tietoenator.cz/pracovniprilezitosti. Zájemci o práci mohou zasílat životopis v češtině a angličtině na adresu csc.recruitmenttietoenator.com.

Lucie Pátková
studentka žurnalistiky MU Brno

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Mgr. Jan Josef Kubíček | úterý 7.10.2008 21:23 | karma článku: 9,22 | přečteno: 1995x