Z mých mikroblogů

Paradoxy doby: 1. přijdu na zastávku a lidé při nevlídném počasí stojí mimo zastřešený prostor,podivuji se nad tím. Když dojdu, je mi to hned jasný. V prostoru budky jsou dvě lavečky, na každé z nich sedí po jednom Romovi a živě spolu komunikují. Nevydržel sem jen tak přihlížet a řekl jim, jestli mají tu zastávku pronajatou a aby si sesedli k sobě, aby mohli zastávku využívat i bílý. Měli nějaké pindy, ale ty jsem se svou výřečností (a brutálně podmračeným výrazem) smetl. A to jeden z nich vůbec busem neodjel, grrr  

2. před kauflandem stojí paní v důchodu a volá si sanitku, že ji je strašně zle (mimoto je obtěžkána svým nákupem). Zeptal jsem se ji, jestli zvládne dočkat příjezdu záchranky a jestli nemohu nějak pomoci a byl sem dost hrubě odbyt. Rozhodnul jsem se počkat. Záchranáři dorazili a když se paní zeptali, co ji přitěžuje, tak její odpověď nešokovala pouze je, ale i všechny lidi kolem. Že jí je zle, když má tak těžké tašky nést domů a jestli by ji nemohli zavést. Záchranáři nemrkli okem a milou důchodkyni naložili. Posléze jsem se od kamaráda, který u nich dělá řiiče dozvěděl, že ji odvezli do nemocnice na truc, a paní prodělala dvojdení pobyt v nemocnici na pozorování a absolvovala několik nepříjemných vyšetření. Dobře jí tak.

Opravdu je v této zemi už taková společenská nestabilita, kdy lidé nechápou, že jeho právo končí tam, kde druhého začíná?

Jak přicházejí na svět defenstrace :D

V 15 století, zhruba 1483 n.l. vypukla v Čechách morová epidemie. Nastala bída a drahota a tu se snažili mnozí zneužít. Kupci předražovali své zboží, hostinští šidili své zákazníky, radní ukládali neúměrně vysoké pokuty, které nekončily v městské kase, nýbrž v soukromých měšcích. A že se tam toho vešlo. Postižení živnostníci se tomu snažili předejít tučnými úplatky a tak brzy na radnicích kvetla korupce a konšelé kradli jako straky. Zkrátka, nic nového pod sluncem. Však to dobře známe v současnosti taky, aniž by řádila morová epidemie :)

Opět malá analogie historie s naší dobou: Pro poslední dobu existence Římské říše je příznačný rozpad klasické rodiny, nechuť mladých lidí uzavírat manželství, omezování porodnosti, četné potraty a na druhé straně sexuální výstřelky a promiskuita. Nevzdělanost narůstá a probíhají nesčetné intriky a boje o trůn, při nich upadala autorita panovníků. Narostla korupce, zvýšila se závist mezi jednotlivci a slavná říše se pomalu a jistě rozdělila a její západní, kdysi mocnější část se zhroutila.

DVĚ MILIARDY!!!! ČTI POZORNĚ: DVĚ MILIARDY TUN POTRAVIN, SE ROČNĚ VYHODÍ DO ODPADKŮ!!! a přitom je minimálně sto milionů lidí pod hranicí bídy a další miliarda a půl živoří. Svět je jeden velký babylon, k čemu slouží tlumočníci, když se stejně nikdo nedokáže domluvit, kam s nadprodukcí potravin vyspělého světa, které nikdo nesní !! Pro představu, to je větší množství, než se na celém světě sklidí obilí a vyprodukuje železa.

 

 

Autor: Daniel Michael | čtvrtek 21.2.2013 14:57 | karma článku: 12,09 | přečteno: 393x
  • Další články autora

Daniel Michael

Co Čech to poradce

11.12.2015 v 8:53 | Karma: 13,65

Daniel Michael

Rozdělit a panovat?

5.12.2015 v 11:52 | Karma: 9,79

Daniel Michael

Svět je vzácně naruby

25.11.2015 v 12:35 | Karma: 22,63

Daniel Michael

Jsem single a cítím se báječně

30.9.2014 v 12:48 | Karma: 18,12

Daniel Michael

O kolektivních sportech

3.7.2014 v 9:30 | Karma: 7,39