Zpráva pro voliče: Škromacha vážně nebrat

Celou republiku v posledních týdnech zaplavily billboardy plné velkých slov. Jiří Paroubek se na nich vahou své osobnosti zaručuje, že prosadí či naopak zruší to či ono. Zkrátka že přinese jistoty i prosperitu do každé rodiny. No vážně.

Návrhy ČSSD očividně stále trčí v zajetí špidlovské mantry "zdroje jsou". Alespoň se tak zdá z toho, jak socialisté veřejně hovoří. Schodek rozpočtu prý není tak hrozný, důchodová reforma není potřeba, šetřit se nemusí a vůbec, každý si přijde na své. Když však mají sociální demokraté říci, jak by chtěli své návrhy financovat, začnou kličkovat. Nebo ještě hůř.

Zdeněk Škromach – tedy kandidát na ministra sociálních věcí – před čtrnácti dny před zraky televizních kamer slavnostně slíbil, že důchody do roku 2014 stoupnou na 15 tisíc. Podle Hospodářských novin by tento nárůst vyšel na 170 miliard. Logicky tedy následoval dotaz, kde ČSSD tuto obrovskou sumu vezme. Škromachova upřímnost – "Ale vy od nás berete všechno vážně." – zaskočila snad každého. Cynismus části politické scény asi dostoupil takové míry, že už se ani nesnaží zastřít, že nepokrytě lže a dělá z občanů úplné hlupáky. Na to, že se socialisté stále staví do pozice obhájců zájmů obyčejných lidí, je to skutečně dost smutný obrázek.

Po dlouhé době se ODSce povedl dobrý vtip. Bilboardy s Paroubkovým heslem:"Bojuji proti poplatkům u veterinárního lékaře" s radujícími se zvířátky v pozadí opravdu dokonale vystihuje současnou předvolební atmosféru.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | úterý 9.3.2010 9:31 | karma článku: 27,10 | přečteno: 1255x
  • Další články autora

Nová evropská desetiletka ekonomiku nespasí

7.4.2010 v 11:15 | Karma: 14,31

O biopalivech rozhodujme s chladnou hlavou

31.3.2010 v 9:30 | Karma: 15,68

Dělat showbusiness není žádná sranda

16.3.2010 v 14:15 | Karma: 22,54