Dělat showbusiness není žádná sranda

„Vážení televizní diváci.“ Těmito slovy zahájil Jiří Paroubek sobotní „programovou konferenci“ ČSSD. Názorně tak předvedl, jaký byl skutečný účel celého podniku: předvolební prezentace v přímém přenosu, která navíc ČSSD nestála takřka ani korunu. Stačilo sestavit pódium, nakoupit konfety, rozdat šály a pak už jen poslat avízo na Kavčí Hory. Zbytek už zařídily veřejnoprávní televizní kamery.

Nejvíce se vlastně v sobotu mohli radovat maturanti, kteří v teplickém divadle měli večer plesáním slavit svou nadcházející zkoušku dospělosti. Jiří Šlégr je totiž stotisícovým příspěvkem požádal o shovívavost, pokud by se snad stranické projevy protáhly. Takže to vlastně tak docela zadarmo nebylo.

Zdá se, že socialističtí volební stratégové od svých zahraničních poradců přejali myšlenku, že politika by měla být hlavně jedna velká show. Bohužel pro ČSSD, už i Irving Berlin moc dobře věděl, že – volně přeloženo – dělat showbusiness není žádná sranda.

Vlastně ale můžeme být za sobotní vystoupení ČSSD i trochu rádi. Dost totiž napovědělo o kulturní úrovni jejích představitelů. Zvláště zlatý hřeb celého představení působil velmi výmluvně. Ukázal, že socialistický zábavní obzor je zcela omezen smutným formátem normalizační estrády.

Poslední vystoupení Paroubkova týmu bylo vskutku nezapomenutelné. V několika málo minutách v sobě dokázalo s překvapivou lehkostí sloučit topornou snahu zaujmout s hravou přetvářkou a ještě to okořenit koňskou dávkou zhusta kondenzované trapnosti. Zkrátka majstrštyk hodný prken, která znamenají svět.

Ještě že se Česká televize rozhodla zařadit sobotní socialistické představení na ČT24. Dvojka by totiž tuto zoufalou taškařici neunesla.

Tady jen dva odkazy pro dokreslení toho, že každý na to dobře dělat showbusiness prostě nemá.

http://www.youtube.com/watch?v=JH6oqFNZv_c

http://www.youtube.com/watch?v=icr71H1nb3Q

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | úterý 16.3.2010 14:15 | karma článku: 22,54 | přečteno: 1303x