ČSSD: Buďme féroví a zrušme předvolební kampaně. Alespoň do voleb.

Není se co divit, že v Lidovém domě spustili při ohlášení projektu studentských voleb nanečisto takový poprask. Bylo jim totiž jasné, že přes současnou mohutnou internetovou ofensivu socialisté v čele s Paroubkem a Rathem u mladých voličů totálně propadají. Můžou si za to přitom sami – Czech Techem počínaje a arogantním vystupováním konče. Vlastně by se jim proto moc hodilo, kdyby většina prvovoličů k volbám vůbec nevyrazila.

Socialisté si tedy vymysleli moře zástupných argumentů k tomu, aby celý osvětový projekt na školách potopili. A čertili se tak dlouho, až se jim to do značné míry povedlo. Zveřejnění preferencí studentů by prý ty skutečné volby mohlo ovlivnit. Mohlo by se například ukázat, že u gymnaziálních studentů v Brně a Liberci je ČSSD ještě méně oblíbená než Dělnická strana. A to přece, přátelé, nemůžeme dopustit!

Rozviňme logiku ČSSD dál. Proč nezakázat všechny internetové ankety? Ty přece také mohou ledacos ovlivnit, navíc když je může kdekdo zmanipulovat. A nezůstávejme jenom u těch anket. Zakažme i zveřejňování výsledků všech předvolebních průzkumů stranických preferencí! Na ty taky může kdekdo při svém rozhodování dát. A jestli chceme být skutečně féroví, zrušme i všechny předvolební kampaně. Tedy alespoň do voleb, pak už je to jedno. Ano, je to absurdní, ale argumentace se nezměnila.

ČSSD tu farizejsky káže o vedení férové volební kampaně a přitom sama rozdává jeden podpásový úder za druhým. Nevadí ji zasahovat do nezávislosti veřejnoprávního Českého rozhlasu, aby tam prosadila zveřejnění svého průzkumu. Také David Rath nic nenamítá, když Jiří Paroubek blaženě prezentuje výsledky nejnovějšího oranžového volebního modelu. Ale projekt usilující o posílení občanské angažovanosti mladých lidí klidně pošle do kolen.

Socialisté prostě tvrdě bojují za neovlivňování výsledků voleb. Pokud je tedy zrovna se stejnou tvrdostí neovlivňují sami.

Autor: | úterý 4.5.2010 9:34 | karma článku: 26,61 | přečteno: 1068x
  • Další články autora

Nová evropská desetiletka ekonomiku nespasí

7.4.2010 v 11:15 | Karma: 14,31

O biopalivech rozhodujme s chladnou hlavou

31.3.2010 v 9:30 | Karma: 15,68

Dělat showbusiness není žádná sranda

16.3.2010 v 14:15 | Karma: 22,54