Volební program ČSSD:

Na přední straně informačního týdeníku se na nás usmívá podle průzkumů nejpopulárnější politik ČSSD B.Sobotka a snaží se nám vysvětlit, jak je progresivní daň pro nás všechny výhodná.

Argumentuje nám tím, že daň z „bohatství“ mají dokonce některé země vyšší než 38% (u nás by to platilo pro lidi s ročním hrubým příjmem nad 1,2 miliónu). Počet zemí, kde je tato daň aplikována, postupně klesá. Dokonce i Švédsko v roce 2007 zrušilo tuto daň. V roce 2006 ji zrušilo Lucembursko, Finsko a Island. V současné době je tato daň u fyzických osob pořád zavedena ve Francii (52,1%), Španělsku, Lichtenštejnsku a Norsku.

Pokud jsou daně pro bohaté příliš vysoké, pak motivuje tyto lidi k odchodu do státu, kde budou mít lepší podmínky. Pro každý stát je to velmi nepříjemné, protože bohatí odvádí do státní kasičky nejvíce peněz!!! A tento daňový výnos potom chybí…

ČSSD nevylučují zase zavést více pásem daňových sazeb. V současnosti je zajímavé, že člověk s 19000 Kč hrubého a se třemi dětmi. Po odečtení daní, zdravotního a sociálního pojištění dostane 17825 Kč čistého (počítáno zde ). Nabízí ČSSD pro tyto rodiny s dětmi něco výhodného? Sníží těmto lidem daně?

Ne, protože člověk s 19000 Kč hrubého a se třemi dětmi je podle ČSSD boháč! Tím pádem by měl přispívat ze svého platu někomu, kdo nechce pracovat vůbec. Dalo by se říci, že 90 procent obyvatel bude přispívat 10 procentům, kterým práce nevoní. A aby to bylo fér, tak ti co budou vydělávat nejvíce, budou mít i největší daňovou zátěž.

Volební program ČSSD : Mateřskou prodloužit až na dobu 8 let, pokud o to někdo projeví zájem. K tomu zvýšit porodné: Na první dítě na 60 000 Kč, na druhé dítě 90 000 Kč, na třetí dítě 120 000 Kč. Co z toho vyplívá? Že nejlepší je být na mateřské 8 let a k tomu každý rok rodit děti...A hlavně nemakat a 90 procent obyvatel České republiky vás bude živit!

ČSSD nabízí státní příspěvek na nákup počítače 7000 Kč pro rodiče s dětmi na základní škole, kdy jejich dítě začne s výukou informatiky. A to se vyplatí! Kde se na to vezme? Milionářská daň, progresivní zdanění (tedy i ode mne), vyšší  zadlužování této země... Vůbec nejde o populismus.

Podle Jiřího Paroubka si žijeme nad poměry i my s manželkou, kteří bydlíme v pronájmu a nemáme ani auto. Za současných podmínek to vypadá, že na hypotéku budeme muset šetřit pár let, protože nemáme čím ručit a pak nám nezbyde, než se zadlužit až do konce našeho života, abychom mohli získat byt do osobního vlastnictví. Ale oproti lidem, kteří nechtějí pracovat a chtějí rodit jenom děti, si samozřejmě nad poměry žijeme už jenom tím, že chodíme do práce a máme stálý příjem.

Pokud sociální podpory budou moc vysoké, pak někteří lidé nebudou chtít pracovat, ale každý rok přivádět děti na svět a nechat se ostatními živit. Další část bude chtít si na pár měsíců pobýt na pracáku a udělat si hezkou dovolenou. A ten zbytek (bohatí)  a občané této země, kteří chodí každý den do práce, to všechno budou platit!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Jirouš | středa 1.7.2009 8:06 | karma článku: 34,49 | přečteno: 1868x