Prosím o pomoc: Mám volit pravici a nebo levici?

Co je nejchytřejší? Hodit hlas Paroubkovi a zařvat: Více výhod pro obyčejné (je nám jedno, kde se na to vezme)?!

Popřípadě tam zkusit hodit nějakou malou stranu? I když člověk ví, že středové alternativní strany jsou proto, že rádi jdou pod obojí. To znamená tu doprava tu doleva, hlavně ať máme vliv a ministerská křesla.

Lidi? Ty dají na 4 roky pokoj. To počká, ale koryto nepočká. O to jde.

Už i já kalkuluji s tím, aby pravice neměla moc, aby i levice neměla moc. Je to na nic a o ničem.

Naše demokracie je postavená na tom, že vládnou strany, kterým dá 40% lidí v České republice hlas. To znamená, že ignoruješ 60% zbývajících obyvatel.

A těm 40% se snažíš zavděčit jako blbec. Někde se na to ty peníze vzít musí. A teď ještě mám hlasovat, komu ty peníze vzít a komu se bude náš stát snažit během následujících let zavděčit.

Zda pravicovým voličům či těm levicovým? Když budu volit levici, tak se zavděčí i nepracovitým lidem a vezmou na to od pracujících lidí. Podnikatelé se stáhnou z kůže a obyčejní lidé se podělí o jejich zisk.

Když bude ovšem vládnout pravice, pak se levicovým voličům pomstí a bude to nahrávat nadnárodním společnostem, které budou vysávat obyčejné lidi do aleluja a dají jim velmi tvrdá protiopatření na sociální dávky, aby ze státu toho teklo k lidem co nejméně. Což bude pro obyčejné lidi trest za to, že politici naši zem v uplynulých dvaceti letech rozkradli, co to šlo.

Jak bych to řešil já? Přestal bych krást. Zrušil bych senát. Snížil bych platy politikům jako to teď dělají v Británii a Portugalsku. Krásně bych hospodařil s nulou a nemusel bych ani škrtat v sociálních oblastech ani zvyšovat daně podnikatelům.

Jenomže já vládnout nebudu, ale lidé, kteří nasekají manko 100 miliard Korun. Ať už bude vládnout pravice či levice, stejně to tak dopadne. Rozkradou zemi úplně stejně. Spočítali to ekonomičtí odborníci Hospodářských novin.

Čím větší podporu bude mít pravice. Tím více to tady bude vypadat jako v tržním kapitalismu, který v Americe padl jako malina (tím větší rozdíly mezi bohatými a chudými budou). Čím větší podporu bude mít levice. Tím více to tu bude jako za komunistů (tím více budeme mít všichni stejně až na výjimky).

Oba dva typy vládnutí jsou špatné a vedou ke zkáze civilizace a k dalšímu zadlužování.

Vím, že to lidé chtějí změnit a i já. Jenomže v okamžiku, kdy přijdu do jakékoliv existující strany, tak bych se musel přiklonit k nějakému proudu a snažit se toho vydobýt pro své voliče co nejvíce. Jinak nás přeci nikdo nezvolí! Tohle vždycky bude na něčí úkor.

Všimněte si, že když volíte stranu, pak si často musíte říct: Je mi jedno, kdo tam je. Neznám je. Nebo jsou to korupčníci, turbostudenti a mafiáni. To nevadí, já volím jejich program a ne je.

A tito lidé musí maskovat pravdu o tom, jací doopravdy jsou a vydávat na reklamu stovky miliónů Korun, aby zlepšili svou IMAGE. Pokud by strany neměli masky, pak by náš stát ročně ušetřil 1 miliardu Kč (po každých volbách dostanou strany tuto sumu od státu jako bonus, že měli tolik hlasů). Je to nemorální.

Představte si naše poslance jako lidi, které ta politika nebaví. Chtějí udělat nezbytné minimum proto, aby mohli vládnout. Odsouhlasí jeden zákon za x let. K tomu poslouží senát a neustálé „trapné“ prezidentské veto, aby to trvalo co nejdéle a stihlo se toho co nejméně. A pak už dělají to, co je baví: Zákulisní dohody. Tajná spiknutí. Dělení se o vliv a mezitím stav na bankovním účtu se krásně mění. Pak to jde do práce a opije se to za dotované ceny od lidí. Povozí se to za státní peníze tryskáčem. Tihle lidé nikdy pro blaho druhých nebudou sloužit, ale pro blaho své.

Bohužel já o tom můžu zatím „jen“ psát. Koho mám volit?

Pochopil jsem, že jsem z mladé generace a ta obměna politiků je zkrátka na nás (těžko to půjde bez nás). Bohužel lidé co jsou v současnosti u moci, to prostě jen tak nevzdají a dobrovolně své místo jen tak neuvolní.

Proto jsem se rozhodl, že budu muset makat strašně moc, abych tohle změnil. Jiné řešení však s ohledem na nehorázné drancování státní kasy, pohrdání občany a záměrnému podněcování nenávisti, která dělí společnost na dva nepřátelské tábory nevidím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Jirouš | pondělí 17.5.2010 8:03 | karma článku: 11,75 | přečteno: 1037x