Jak politici a úředníci přehlížejí nás blogaře a čtenáře IDNES

Je tady řada chytrých lidí, kteří obohacují nás ostatní. A světě div se: Společně jsme zařídili mnohé. Politici a státní úředníci, kteří dělají, že neexistujeme, doplácí na své chování!!!

Sami se řídí heslem: My víme všechno nejlíp. My víme, jak zajistit chod této země. Nedokáží nám vysvětlit svůj postup. Ani o to nejeví zájem. Jsou neomylní bez možnosti jakéhokoliv trestu a to proto, že trestného činu se nijak nedopouští, když nás ignorují.

Dnes je však kariéra těchto politiků silně ohrožena. Řada z nich upadá v zapomnění. Jejich popularita rychle klesá…Stejně jako popularita dané strany, kterou oni zastupují. 

Věřím tomu, že řada blogerů co je tady, má na vrcholnou politiku a byl bych nesmírně rád, pokud by mohli reprezentovat naši zemi. Tito lidé by s mými preferenčními hlasy mohli počítat.

Je smutné pokud politici nekomunikují s námi a zároveň dělají, že nejsme. Pak jim v případě, že se dopustí chyby, nezbývá nic jiného, než předstírat, že se žádná chyba nestala a trvat na svém neomylném a bezchybném rozhodování. 

Jaká škoda. V případě, že by přiznali chybu, ukázali by lidskou stránku a navíc by nám začali konečně naslouchat. A poznali, že my jim můžeme výrazně pomoci.

Dokud nebudou politici a státní úředníci s námi spolupracovat. Budou doplácet na své chování. A řadě z nich se zbortí jejich profesní kariéra jako domeček z karet. Soukromé firmy si zas můžou být jistí, odlivem klientů a jejich orientaci směrem ke konkurenci.

To už stojí za přemýšlení, zda se nakonec spolupráce s námi všemi dohromady této zemi vyplatí...

Jedno morální ponaučení na závěr pro všechny arogantní lidi: Možná nám tvrdíte, že Vy jedinní máte pravdu a všechno ostatní je lež. Prosím Vás: Nekoukejte se na svět tak černobíle. Nedělejte ze sebe něco co Vám nepřísluší (bezchybné tvory). A hlavně z nás nedělejte hlupáky, protože sami nám tím ukazujete, jak moc chytří jste. Trocha objektivity a sebekritiky Vám rozhodně neuškodí!!!

Autor: Pavel Jirouš | čtvrtek 16.7.2009 8:05 | karma článku: 13,85 | přečteno: 1045x