Zemanovo ,,pinball“ seriál speciál :-)

 Pinball nebo také flipper je hrací automat, který má podobu nízké podlouhlé skříně s průhledným víkem. Hráč posílá pomocí mechanického táhla na hrací plochu ocelové kuličky a odráží je pomocí dvojice páček zvaných flippery tak, aby zasahoval jednotlivé cíle umístěné na stole, které mají přiděleny různé bodové hodnoty (účelem hry je získat co nejvyšší skóre). Mezi flippery je mezera, pokud jí kulička propadne, vysílá se do hry nová. Hraje se do vyčerpání počtu kuliček (obvykle deset), v některých variantách může hráč za zvlášť zdařilý zásah obdržet do hry kuličku navíc. Na hracím poli bývají znázorněny různé motivy. Obvykle se uvádějí do chodu vhozením mince nebo žetonu. Hra cvičí postřeh a rychlé reakce. Existovaly i výherní, i když... (z Wikipedie).

  Zemanovo ,,pinball seriál speciál“ je do jisté míry specifický. Je dán pochopitelně již samotným jeho provozovatelem. Jsou tací, kteří by až ochotni byli označit jej snádˇ  až i za ,,pindball“. Nelze ovšem vyloučiti, že i o omyl by mohlo jíti. I když též jak u koho. Ne každý pak si uvědomuje, že tato oblíbená hra leckde všude, nikoli jen u nás, provozována je a  vždy je klíčové, kdo jí kde jak provozuje. Základem však ve skutečnosti vždy je vkládaná munice, též coby ocel.kulička, ač ne vždy právem až tak nazývaná.

 Mnohdy pak též až i o z pšoukukuličku, či tak, může jíti. Vždy však svůj účel stopro plně plní. Někteří z toho téměř až i funí. Ále bez ní by to prostě nešlo! To tedy nenene. Ovšem zůstańmež u té hry v té naší, oblíbené, výše zmíněné již podobě. A provozovatele jejího. Neb i o tom i něm to je, že. Mnohdy označen by mohl býti i coby ,,palič“. Tedy v tom smyslu, že toliko  ON tím je, kdo munici vkládá a posléze odpaluje. Vehementně až. A cílí. Ač neuvěřitelno jest, takořka vždy zasáhne. Jak už to tak bývá, i mnohé oběti kolkolem ovšem jsou. Nevinné. Téměř. I když také jak která a jak kdy. Mnozí do rány si vlezou, přesvědčeni ve své velikosti, že určena jim byla, jiní pak by zviditelnili se. Či uniká jim, na koho, či nač a proč cíleno bylo. By vysvětlil to komu? ON? A PROČ? A k čemu. Zbytečno totˇ. Bytˇ ,,stanovisko“ sem tam jakés vydáno jest. Ovšem na zařízení tomtéž. A hra tak pokračuje. Neb o to, resp. o ní jde. Ale to hráči dobře znají, že. Vždytˇ pro to ty hry hrají. Je to skvělá munice a v politice tradice. Nejvíce!

 Nuž k popisu systému onného. Palič a jeho odpalovací zařízení a munice užívaná již zmíněny byly. Zařízení samo pak plno jest různých segmentů, hejblátek, cinkátek, či páček. Funkci jeho pak bohatě doprovází efekty až nevídané. Velice důležité jsou pak i postavičky, figurky všeliké, atˇ sólo, či ve skupinkách, ergo grupách v hierarchiích  přerůzných. A co si budem zakrývat, že. Vždytˇ na ty především cíleno. Klíčovou, až hybnou absolut součástí pak jsou masmedia veškerá. Ano. Jsou to ony flippery“. A bez nich by to prostě nešlo! NEŠLO!

 Rozepisovat se o munici je takřka bezpředmětné. Atˇ již použité, či další, která se jistě opět  v těchto hrách objeví. Flippery tu již užitou stále do hry vrací, a rády, i se třesou na novou.  Popř. jistě i samy zas nějakou vyrobí, upraví její ráži i žádoucí účinnost. O všech účastnících her v téže krabici ani nemluvě. Zkrátka furt se de a furt je na co se těšit. Jojo. To zas bude maso. Tákže PINBALLU ZDAR a Zemanovu zvlášt! Windffouss

            7.3.15                                                                     George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | sobota 7.3.2015 21:18 | karma článku: 6,40 | přečteno: 336x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63