Výzvy humanistické elit různých

 Kdeco s kde čím souvisí. A prachy? Těžko snad. Či že by? Ani náhodou. Jen před vodou je třeba myslet i na to, jak zůstat stále za vodou.

 Sem tam grantík, semtam fondy a jistě i další ,,možnosti“.  Elity vždy ,šířeji“ myslej, nemaj čas na blbosti. ,,Lidu“ vše vždy správně ,,podaj“, je-li třeba i výzvy dodaj. I s apelem na rozum selský. Je to prostě jasně hezký. Třeba i grantík na filmeček,  či i dokument točený. A že by snad nevyšlo to? Těžko. Je to skoro ložený.

Čtyři fakulty Univerzity Karlovy (UK) nabízí uprchlíkům, kteří získají azyl a právo pobytu na území ČR, odpuštění školného v placených studijních programech v anglickém jazyce. Předtím musejí úspěšně projít přijímacím řízením a zkouškou z angličtiny. UK o tom v pondělí informovala na svém webu.

 Škola předpokládá, že se to bude týkat přibližně deseti studentů. Ti by měli být zařazeni do studijních skupin s běžnými samoplátci, studenty v akreditovaných programech v anglickém jazyce, uvedla univerzita.

 Ubytování těchto studentů zabezpečí Univerzita Karlova ze svých zdrojů na koleji. Rektor UK Tomáš Zima bude na ministerstvu školství a dalších úřadech jednat o možnosti získání příspěvku na stravu a další výdaje. ( 24.8. - Novinky, ČTK )

 A jestli článeček tento zdá se komu jízlivej, vietě, kedˇže som  ja aj taký. Niekedy. Však psal jsem to fakt střízlivej. Ale to vlastně vždycky. Alkoholu neholduji. A když někdy dám si jej, tak vskutku pouze sporadicky. A jinak, i bez ,,chlastu": Pod dubem, za dubem, ten selskej rozum snad v tom též je. I otázka. Budem, nebo nebudem?.Windffouss.

 

                25.8.15                                        George Anthony

 

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 25.8.2015 11:27 | karma článku: 19,90 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63