,,Vy nás tedˇ budete věšet!“

 Vzpomínka nejen na dny, kdy se to  u nás konečně,,hlo“. Ač na věšení nedošlo. Naštěstí. A tomu ,,zabránil" i tzv. samet. Nejednou dobrý materiál. Třeba i na oponu, ale i na rubáš. A co dnes si dáš? Polívku, ajntopf, anebo guláš?

 To, co jsem uvedl v nadpisu mně řekl v práci kolega. Tedy profesní. Jinak kovaný to kom. Našel jsem jej v dílně. Byl až na šrot a hučel jak pilińák. Vedle sebe měl prázdnou lahev od vodky. Tehdy jsem mu odpověděl toto: ,,Kdo by si s váma špinil ruce. Ti, co toho byli a jsou schopni jsou přece všichni u vás.“

 Také si připomínám písničkáře Jos. Fouska., autora písně ,,Až mě andělé“. A jeho lapidární: ,,Do prdele se sametem pánové a dámy, budˇto zametem my s nima, nebo voni snámi!“.

  A také mám vzpomínku na svého staršího brášku, na kterého jeho jinak dobrý kamarád s revoverem v ruce řval: ,,Všechny sme vás už dávno měli postřílet a pověsit!“ To ovšem bylo v srpnu 68, a ten ,,kamarád“ byl synem kom lampasáka, A bráška zanedlouho poté za sebou i se svou paní ,,práskl dveřmi“. Tedy, emigroval. A pak jsme se spolu přes více jak dvacet let neviděli.

 Zda je, či není co a proč slavit? Atˇ ano, či ne, jedno je dosti jisté. Nesmí se zapomínat! Co mně se týká, já mám i přes svůj věk, atˇ se to komu líbí, či nikoli,  stále pamět velice dobrou!

 P.S.: Dělávám si OBČAS legraci z ,,NAŠÍ“ paní doktorky. Že jí opravdu  rád občas vidím, Je to velice sympatická a hezká žena. Ale raději jí zdravím na ulici, a ne abych jí chodil obtěžovat coby její pacoš do její ordinace. Tam si raději dojdu až pro svůj úmrtní list. Ale zatím pro něj nespěchám! J.A.J.

P.P.S.: Ani potent, item impotent šumařům pod tímto svým blogem nebráním, by si ,,zašumařili":)  Windffouss

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 17.11.2023 15:48 | karma článku: 15,83 | přečteno: 499x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63