Tak trochu plácnout po zadečku

No plácnout. Možná hodně plácnout. Jednu veřejnou dámu. Jmenuje se ČT. Veřejná ,,dáma“, ze zákona povinně placená občany, tzv.koncesionáři. Ono, ne že by nebylo za co i jindy. Za ty spousty ,,nezávislých“ komentářů a komentátorů i mnohé další ,,výjimečnosti“. Je sice ze zákona povinna nezávisle nestranně poskytovat informace, pokud možno úplné. Ale kdyby snad občané ,,nechápali“, nebyli schopni tomu či onomu rozumět, či pochopit a udělat si ten ,,jediný správný úsudek“, či, nedej bóže, si někteří dokonce dovolili udělat si úsudek vlastní, tak to se holt musí ,,ošetřit“. Ono jinak tedy nic nového. Mnozí pamatují i z dob dávnějších totéž. Takže s tím v rámci svých zkušeností i počítají. Životních zkušeností. Neb informovanost a propaganda často takřka totéž jsou. Včera, dnes a nejspíše i zítra.

Dnes pak takřka ,,klasika“, ač poněkud více ,,slyšitelná“. O mnoho více. Přímý přenos tiskovky, pořádané Putinem. Mnozí jej ,,nemusí“, mnozí jej i nenávidí. Dá se říci, že pro mnohé je i za co, či proč.

Tiskovka byla zajímavá, bylo řečeno mnohé, i na mnohé jím odpovídáno. Také se mi mnohé z toho, co se děje i co Putin sděloval, nelíbí, či ,,značně nezdá“. S mnohým nesouhlasím. Ale každý, kdo jí sledoval, si tak mohl učinit i vlastní úsudek, či závěry.

Tiskovka byla v ČT skutečně profesionálně simultánně tlumočena. Ovšem to, aby během přenosu byl překlad opakovaně přerušován, rušen šustotem pravděpodobně papíru, opakovaně pak i hovorem jiných osob ve studiu, je přinejmenším zarážející. To vše často i při zodpovídání některých velice zajímavých dotazů!

Atˇuž šlo o pochybení, neprofesionalitu, či dokonce záměr, cokoli z toho je u této ,,dámy“ naprosto nepřípustné! A pokud by šlo dokonce o úmysl, pak by to bylo trestuhodné. Stejně tak by pak bylo po právu i žádáno vysvětlení, kdo, proč a v čím zájmu se toto dělo či děje. Že je mnoho ,,shnilého“ i v našem státě, to ví kde kdo. Ovšem takováto manipulace s informacemi by mohla předvídat i podstatně horší budoucnost. Pro nás pro všechny.

P.S.: Pro potenciální diskutéry. Nejsem ani rusofil, ač m.j. i ruštinu ještě jakž takž ovládám, ani ,,putinovec“, ,,kom“, či ,,nostalgik starých pořádků“. Naopak! Ale ani primitiv, vidící vše pouze černobíle. Snažím se být ,,toliko“ realistou. Nikoli však cynikem! Nehoním si ani karmu, návštěvnost, triko, ani nemám potřebu exhibovat, a to vůbec, ani ,,jedinými správnými názory a náhledy“. Na cokoli! Můj věk není mou zásluhou, dal mi však bohaté životní zkušenosti. Nehledám ,,soukmenovce“ a vždy jsem počítal i s lidskou zlobou, často  ruku v ruce jdoucí s lidskou jednoduchostí. Zažil jsem na vlastní kůži r.68 i po většinu svého života ,,péči“ StB o naší rodinu. Od rodičů až po vnoučata. A pokud by snad některý z diskutérů chtěl ,,vypálit od boku“ své soudy, což u mnohých je takřka pravidlem, může si tento článek dát ještě jednou. Bude-li chtít, či vůbec schopen.                               J.A.J.

 

        4.3.14                                                                            George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 4.3.2014 15:57 | karma článku: 17,96 | přečteno: 772x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63