Tak sem si zas ,,něco“ přečet

 Ptáte se proč? Asi to bude tím, že ,,trošku“ číst umím. A taky, ,,sem tam“, se pokusím i nad lecčíms zamyslet. A ,,občas“ dojdu i k nějakému závěru. A jak Vy? Asi taky jak kdo. Asi.  

Tak schválě, jak asi se komu libí či nelíbí např. toto: Máme ještě vůbec společně sdílené hodnoty západní demokracie nebo toho, co z ní zbylo? Vychováváme třeba ve školách mladé lidi v duchu úcty k tradicím, vlastenectví, odvahy hájit právo na názor, na majetek, na svobodu… tedy v duchu  křesťanského .desatera? Ne. Dominuje celoevropský nihilismus – „nejsou žádné hodnoty, vše je možné“.
Národní státy jsou polofašounský přežitek a musí být nahrazeny něčím novým a lepším. Česká republika (i ostatní země) jsou jen částí souručenství Evropské unie (např. český Školský zákon doslovně uvádí jako cíl vzdělávání „pochopení a osvojení zásad a pravidel vycházejících z evropské integrace jako základu pro soužití v národním a mezinárodním měřítku…“) a víceméně existují jen z ohledu na jakési historické konotace.…! Státy jsou rozparcelovány na nesmyslné samosprávné kraje – to je skvěle oslabuje. Ty státy, ne ty kraje.

(!(Média jsou odtržená od názorů normálních lidí, ale svou roli zejména v denunciačních kampaních a likvidaci nepohodlných zvládají dobře.
Roste role soudů a jejich rozhodnutí. Skoro vše se dá ještě zvrátit. Neboli když něco nejde prohlasovat (lidé jsou drtivou většinou proti), rozhodne to soud usnesením. Soud se nemusí nikomu zpovídat, protože je soud….Prezident republiky musí být zatažen do každodenní politiky a útoků, aby zanikl další symbol státu. Pokud se tedy nepodaří zvolit někoho, kdo by ten stát ničil sám a byl proto médii oblíben.

Nenávidět a umlčovat se musí každý s jen trochu odlišným názorem.

A tedy s trochou nadsázky: Jsme ještě aspoň trochu soudržný a životaschopný slovanský kmen, který praotec Čech přivedl do téhle krásné země? Sdílíme společné základní hodnoty a přání? A jestli ne – jak chceme čelit případným hrozbám agresivních a ideově pevných jiných civilizací? ( vše z viz.: KOMENTÁŘ: To je ta země mlékem a strdím oplývající… - Václav Klaus ml. – Novinky.cz)

  Nepochybuji o tom, že mnozí se budou z tohoto komentáře, přinejmenším, ,,dávit“. Už proto, že jej napsal ,,nějakej“ Klaus, ač tedy jnr. Jiní to jistě budou označovat za ,,předvolební kampań“ potenciálního kandidáta na prezidenta. Tím spíš, že by mohli mít obavu, že s těmito názory by měl šanci na úspěch. Jenže, ruku na srdíčko. Kolik lidí by s tím, co je v onom komentáři Klause jnr. nesouhlasilo. A kteří. A z řad kterých. Co mně se týká, já s tím vším, co uvedl, bez výhrad souhlasím. Naprosto! A na závěr jednu videochut´ovku. Ač staršího data, zůstává stále v mnohém aktuální. Takže, dobrou chutˇ! Snad zas tolika lidem z toho ,,nezaskočí“. A pokud někomu ano, tak atˇ! Windffouss

            14.9.15                                                 George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | pondělí 14.9.2015 10:30 | karma článku: 11,42 | přečteno: 259x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63