Tak jak? Žije i u nás třetina pitomců?

 Téma ,,jak noha“. Málem až biblický. A nahlížet různě lze. Jak kým. Někým až akademicky. Jindy však spíše, také jak kdy a jak kým, tak nějak způsobem bližším až. Polopaticky.

 Za hranici, údajně až debility, lze prý považovat IQ okolo osmdesáti. Ovšem člověk soudný, neřku-li až Homo sapiens sapiens, též člověk rozumný sebe sám, nastojte(!), takto se označující, jistě ví, že toliko IQ člověka člověkem nedělá. Že jsou i jisté jiné parametry člověčí. Některé např. i tzv. EQ udávané. A že mnohdy, jsou-li alespoň v jakés takés rovnováze s oním IQ, že i to může býti jakýmsi ukazatelem. Možná! Ovšem každý jedinec je jistě jedinečným a neopakovatelným originálem a unikátem. A chtít to vše do jednoho pytle sáčkovati, že mnohdy se mnohým třeba, spíše nevyplatí. Popř. leckteří i na to doplatí. Jak ten jeden, ptající se, v oné známé slovní hříčce o tom, jak ti dva šli po trati a on  zeptal se jich: ,, Kam jdete vy dva po trati?"

 Ve svém minulém článku  Něco ,,vtípků“ i něco,, TýVí“, ač jak do lesa spíš nošení dříví - Jiří Jiroudek (blog.idnes.cz) jsem ,,cosi“ zmínil. Ač nijak adresně a spíše s nadsázkou a aniž na koho přímo bych cílil. Nu, sem tam někoho snad že se dotklo ono ,,cosi“. I tak to chodí. Ač jiní chodí třeba po střepech. A někteří i bosí.

 Nevím, kdo z těch, co onen článeček navštívili si je skutečně i přečetli, natož zda si i pustili to, nač jsem v článku rovněž odkázal. Nutit komukoli to nemohu. A to dobře jistě je. Nakonec kdokoli kdykoli koho k čemu nutil, nejednou se zlou se i potázal.. Jak výše uvedl jsem. I tak to chodí. Někdy i na palubě. I potápějící se lodi.

 A anžto listopad již je, pak využiji toho, že blíží se zas výročí jisté. Pro někoho svaté až, pro jiného zas ne až tolik čisté. Tak vybral jsem zas odkaz jeden. I na to, ale i na ono téma. Snad nikoho zas z toho nevezme až tréma. A na ukázku kousek jsem i semto ,,zkopčil“. A kdo chceš, klidně i včil se z toho, třeba  rozčil. Viz:

-----------------------------------------------------------------------------------------------

U nás žije třetina pitomců?
Průměrné IQ 100 není žádný zázrak z pohledu schopností či výkonnosti. Polovina lidí má přitom IQ pod 100. Hodně z nich je hloupých. To ovšem neplatí jen pro Česko, to platí obecně. Pak existují znaky platné pro určité národní společenství.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu a to celé, od nadpisu až po konec, viz. pod tímto onen odkaz. A zda kdo otevře si jej či ne, to zas já neberu radš.V potaz. Svým způsobem zas s odstupem let šesti malé ohlednutí. Nevím, jak koho, natož že k zamyšlení někoho to nutí.     

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/psycholog-hubalek-nedivte-se-nicemu-tretinu-naroda-tvori-pitomci-p93-/domaci.aspx?c=A091120_152459_domaci_lpo

 A na závěr též cosi o cukatuře i napnelizmu. Holt není izmus, jako izmus. I když, jak pravil moudrý klaun J.W., von zkrátka každej izmus je v jádru svinstvo. Nuž vizte, a nebo chcete-li, pak zmizte.

 Jinak, kdo chce, může klidně, to i ono komentovat. Snad rozum vlastní nemusí za jiné nutně schovat. Tak pěkný zbytek neděle.  A do týdne nového, jak chcete. Smutně, nebo vesele. Tož zdravím. Serdečně! Windffouss

      1.11.15                                                                      George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 1.11.2015 15:42 | karma článku: 12,37 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63