Šlaufek, hustilka aj inné ,,sado-maso“, aneb ,,dozvuci“ povolební

Kolotoč i cirkus před i volební skončil. Hossana. Takměř. Začíná druhé kolo. Pro některé s obavami, jiní se těší, někteří i škodolibě. Počítání zisků i lízání si ran. Sláva vítězům, čest poraženým, neb tak velí tradice u levice i pravice. Uběhla cesta dlouhá. Od volby prezidentské, přes pokračující rozklad vládní ,,squadry“, rozpad parlamentu, až do tedˇ. Taky i kus díla mistrovského ,,Velkého Progno“, který dokázal svou vahou tak trochu k tomu dopomoci, byvše za to uctíván i proklínán. Asi tak ,,fifty/fifty“. Nakonec to i slíbil, takže i v tom zůstává konzistentní, až homogenní, ač to mnohými popíráno.Trošku mi to všechno, coby pamětníku, připomnělo pád Toníka Novotného, kterého tehdy ,,vykopali“ ,,iba Len nártom“, postupně až k důchodu, i když přirovnání je poněkud přehnané, tehdy vládla ,,jiná síla“, s mozkem cca 2 000 km  směrem východním, ,,mnoga let tomu nazad“. Tedˇ jsou ta hlava, ruka i ten nárt více méně ,,naše“, zárovenˇ však zůstává i svá. A to je myslím spíš dobře.

Suma sumárum. ,,Karty“ jsou rozdány. Některá ,,esa“ zůstala ve hře, jiná v talonu, některá spadla pod stůl. Jinak divadlo kontinuálně pokračuje. Někteří si sypou popel na hlavu. Marně. To máslo, co si tam vlastnoručně naplácali, tím popelem stejně nezakryjí. A  ti, co sebe sami onačili za ,,špicu“, ze svého vrcholu taky hapali. I nadále však u sebe samých jedničkou jsoucí, ač dveřmi vyhozeni, již skulinkou prstíčky své opět přihřívají. Stejně tak i jedinci z některých. Jak v hospůdce malebné, dveřmi vyhozeni, okénky nedovřenými se vrací, ač útraty své neplatíce. Vlastně platíce, nikoli však ze svého. Prostě ŠPICA.  Další zas výhru ,,utrpěli“, hlavičky z toho jsou bolavé, a aby toho neměli málo, začínají se pohlavkovat. Inu křesílka vládní pro kdekoho lákavá mohou býti. A tolik jich zas néjni, že. Jiní se mohou radovat jak z výhry ve sportce, jen jim ještě není jasné, jak s ní naloží. Není až takový problém ve snaze jí dále kapitalizovat, jí i ,,fundovaně rozfofrovat“. Těch v kartách prohranejch i propitejch statků ,,hafo“. I jiné ,,balonky“ splaskly. I ten zaštítˇující se jménem velkého ,,Progno“. Šlaufek k nafukování může jak posloužit, tak i přefouknout,  nebo i přispět zas i k rychlému splasknutí. Nebo i k ,,nabacání“ neposlušným členům ,,teamu“. Kdo držel hustilku je poněkud nejasné, ale ,,rozhodčí“ i v tomto případě s úsměvem, tak jako tak poslal polibek, i se srdečným pozdravem, i se sdělením, že na ,,manšaft“ nezanevřel. Ví co dělá a co je kdy třeba. Je to prostě ,,profík prefíkaný“. Není hazardér, třebaže mnozí mu tu nálepku dávají. Vždy měl i smysl pro humor i recesi, ač ne každý to chápe, či je schopen to akceptovat. A vypadá to, že on jedinný ví, kam de. Cílevědomně. A jací, kteří, čí  nejvíce toho bojí se ? Dále by se dalo…Ale proč, když dál jede kolotoč. I s víc než troškou tý zatím stále ještě DEMO krad si je ! Jestli vono to není vo tom, že vo tom to je!

 

P.S.: Ten obrázek není míněn jako úmysl kohokoli pohoršit. Pokud snad na někoho takto působí, nechtˇsám sebe se ptá, proč označen měl by být jako absolutní jednička.

 

Coby nezávislý amatérský komentátor, glosátor aj analytik (nezaměnit prosím s anál itykem, dtto jako např. označení rektor nemusí být nutně od rektum, atp.).  S díky i uznáním za pochopení Windffouss v.p. (vlastní prackou, nikoli spojenou s jistým ani žádným jiným bratrstvem).

 

27.10.13                                                                            George Anthony

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 27.10.2013 17:12 | karma článku: 8,44 | přečteno: 262x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63