Sametová!

 Do ,,kamsi"(však víte kam) se sametem, pánové a dámy, budˇto zametem my s nima, nebo voni s námi! To ne já, to jeden ,,kousek“, jménem, tuším, Pepa Fousek.

 To, co Fousek vyjádřil, tak to byla pravda, zrealizovat to ovšem, nebyla by sranda. A tak heslo, co se neslo, že pravda láska zvítězí, to schovalo pod sametem i kde jaké hovězí. Tolik tedy úvodem. Jen ohlédnutí za ,,průvodem“. A bejvávalo. To a to, i to se stalo. Nežli došlo k listopadu. Co a jak  vědej však, jen ti ,,černí“. Vzadu.  Na venek prej samej ,,anti“, ve skutečnosti však? Stále i tamti. A dál hamti hamti. A drželi vždy zásadu. Zepředu i ze zadu. Tu, co i Jan Werich vyjádřil: ,,Je dobré bidlo býti bidelníkem!“ A bidlo stejně jako veslo, vše podpoří vždy  správné heslo. Úderné i smířlivé. Pro ty hr, i ty pýřivé. 

 

 O sametu dnes kde kdo bájí. Máme novou starou báji. A ty báje české, ty byly vždycky  hezké. A co nevědí medvědi, nejlíp dnes mladí vědí. Jistě ovšem vědí nejvíce ti, co byli z ,,líhní“  Husákovejch dětí. Furt je jich, i tady  jako smetí. Pak ,,revoluci“ dělali.  Ač spíš si to jen myslí. Neviděli kdo je vodí. Zkušení staří sysli. Mnohej z nich dobře študoval, by komunizmus budoval. Nikdo jistě nemůže za to do jaké doby se narodil. Jenom dneska z jejich keců kde kdo by snad až marodil. Věděj co a jak napravit. Nejlíp leckoho až popravit. Čtvrt století po sametu chtěj demokracii ,,šanovat“. A nadávaj přitom na to, co pomáhali budovat. Demokracii! Jenom ne tu po jejich. Prej chtěj jí změnit. Jenže k obrazu koho? Sebe? Ale kdeže. Loutkovodiči stále je stále vedou. V pozoru i v leže!

To, že to i takhle to vypadá (viz. níže) však ,,sametu“ není vina. Tady jiné důvody jsou. Ne jedna příčina. Ovšem jinak ,,matroš“ skvělý. K poplácání ,,lidu“. Po p deli. Pravicí i levicí. A to je vždycky skvělé! Jinak pravice bude tvrdit: ,,Samej línej a neschopnej. A levice to podporuje". Levice zas tvrdí opak: ,,Za to může pravice, odtamtud vítr duje". Já je ovšem obě party pošlu do… Však víte kam!

Exkluzivní průzkum: polovina chudých nemá ani na boty, vyhlídky vidí černě - iDNES.cz:  Typický chudý Čech v peněžence či na účtu v případě potřeby najde méně než pět tisíc korun. Nejezdí na dovolenou a nemůže si dovolit nové oblečení. Má chatrné zdraví, svírá ho stres a špatné vyhlídky. Zato však dobře vychází s příbuznými. Od státu chce hlavně nižší DPH na jídlo. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu, kterým startuje seriál iDNES.cz Chudoba v Česku.

 A na závěr trošku retra. Taky dá to dosti. Světla!  A interpret písničky? Koukněte se lidičky. Vod něj rád dal bych si zahrát. I kdyby chtěl na hrad! S ním, snad, by nehrozila žádná cela. Ani napůl, ani celá! A bez loutkovodičů! Windffouss

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | pondělí 14.11.2016 16:57 | karma článku: 21,07 | přečteno: 415x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63