S Windffoussem na Klouzárně IV

 Byznys je byznys. A kšeft je kšeft. S čímkoli. Např. s léčivy, drogami, zbraněmi i municí. Od dob pradávných, co lidstvo lidstvem je. Už pazourek byl strategickou surovinou. Atˇ na kudlu, či hrot oštěpu. To trvá a trvat bude. Snad jen, že i ten pazourek vykázal pokrok. Nemalý. Sofistikovaný. Vysoce. A všechno je to politikum. I kšefty politické. A vše souvisí. Se vším. Ani ty konce se tak moc neliší. Nevěříte? Příkladů ,,něúrekom“. Nakonec i to video dole je tak trochu cosi, jako ,,vzorek“.

 Malý ,,příkladeček“:

Exposlanci ve firmách a radách jsou politický deal:                                                                                          V souvislosti s podezřením na uplácení trojice poslanců Nečas uvedl, že ti veřejně rezignovali a zachovali se loajálně ke straně. Nečas řekl, že šlo o klasický politický deal, který se děje běžně ve všech sférách politiky. „Neudělali jste to mnohokrát?“ položil Nečas otázku. Poslanci získali za vstřícný postoj lukrativní posty ve firmách se státní účastí. Za potlesku koaličních poslanců a nesouhlasných projevů opozice …(pátek 14. června 2013, novinky.cz). No nic. Už se nám to tak nějak uzavírá, že. Už se tedˇ řeší jen to ,,narovnání“.

 

  Drogy, zločinnost, terorizmus.

,,Otevřený“ svět. Sem tam. A jak pro koho. A tak, ,,semtam“  někdo opanuje trh. Černý. Se vším. Až po obchod ,, s masem“, drogami, zbraněmi (bez nich to přece nejde). Běžně jde o ,,komunity“ na bázi ,,krajanů“, až rodin. Někde státní moc zasáhne. Tvrdě. Následuje terorizmus. Státní moc zasáhne až v ,,domovině komunit“. A hned je tu agrese. ,,Koloběh“. A politikum. A jaké! Příklady ve světě? Nespočet! Skoro všude. No, skoro…Ani u nás to není výjimkou.

 U léčiv je to poněkud sofistikovanější. Tam je to v rámci zákonnosti. Většinou. Ostatní zařídí lobbying. I sem tam zas i nějakej ten politickej deal, že. Doma i ve světě.

 Zbraně a munice.

Momentálně horkej knedlík i u nás. Nejspíš zas ,,něco“ prasklo, protože zas ,,něco“ bouchlo. Žádná sranda. Naopak. Ale jinak…Také nic nového. Ani doma, ani ve světě. A těch příkladů? Něúrekom, hafo, kopec Himalájí zvící.

POLITIKUM

 Ano. Vždy. A velké. Od boje proti terorizmu až po boj za svobodu, nezávislost, demokracii. Jéje. Tam se toho vejde. Vlatně všechno, že.

 To video sice poukazuje na jednu velmoc. A pouze v jednom ze ,,segmentů“ byznysu. Ale ony to praktikujou všechny. A všichni. A nejen velmoci! Windffouss.

 

           12.12.14                                                                          George Anthony

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 12.12.2014 19:33 | karma článku: 6,38 | přečteno: 220x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63