Prohlášení Party 66 – výzva

 Seděli jsme v příjemně zakouřené hospůdce u Svatýho. Partička stálých štamgastů. Ve zdi decentně pobzukoval větráček, s chutí se zakusující do hustého kouře. Dal jsem žejdlík a objednal si krvavou tlačenku. Jeden kámoš si objednal utopence, druhý zavináče. Hostinský zručně vylovil ze sklenic objednané pochutiny. A dali jsme řeč a ruma.(Tento článeček je pro všechny a ještě ,,extra spešl" i věnován skvělému kamarádovi Tomášovi k jeho dnešním narozeninám. J.A.J.)

 Řeč se vedla, pivko teklo. Béda, známej to vizionář, nám sdělil své obavy z budoucnosti. Volové, pravil, dokážete si představit, že by nějakej rapl zakázal kouření, poctivý pivko, krvavou tláču, utopence, či nedej bóže, i ruma. O dalších možnejch regulacích, nařízeních, zákonech ani nemluvě. Třeba, když si zahrajem na kytáry a zapíváme nějaký trampský písničky a tak, že by pak po nás chtěl někdo za to prachy? Seš na hlavu, zazněla sborová vodpovědˇ. Nojo, no,  Béda. No ále stejně, nedal si pokoj, dokážete si to představit? Ty exote! To by bylo pomalu na revoluci! No ale víc hlav víc ví a tak sme založili PARTU 66. Pro zichr. A formulovali prohlášení – výzvu. A tady je její text:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 PARTA  66 je volné, neformální a otevřené společenství lidí různých přesvědčení, různé víry a různých profesí, které spojuje vůle jednotlivě i společně se zasazovat o respektování občanských a lidských práv v naší zemi i ve světě. Těch práv, která člověku přiznávají uzákoněné mezinárodní pakty, dokumenty proti válkám, násilí a sociálnímu i duchovnímu útisku, a která souhrnně vyjadřuje Všeobecná deklarace lidských práv OSN.

PARTA 66 vyrůstá ze zázemí solidarity a přátelství lidí, kteří sdílejí starost o osud ideálů, s nimiž spojili a spojují svůj život a práci.

PARTA 66 není organizací, nemá stanovy, stálé orgány a organizačně podmíněné členství. Patří k ní každý, kdo souhlasí s její myšlenkou, účastní se její práce a podporuje ji.

PARTA 66 není základnou k opoziční politické činnosti. Chce sloužit k obecnému zájmu jako mnohé podobné občanské iniciativy v různých zemích na Západ i na Východ. Nechce tedy vytyčovat vlastní program politických i společenských reforem či změn, ale vést v oblasti svého působení konstruktivní dialog s politickou a státní mocí, zejména tím, že bude upozorňovat na různé konkrétní případy porušování lidských a občanských práv, připravovat jejich dokumentaci, navrhovat řešení, předkládat různé obecnější návrhy směřující k prohlubování těchto práv a jejich záruk, působit jako prostředník v případných konfliktních situacích, které může bezpráví vyvolat, apod.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Takže ták. A co vy na to, he? No nic. To já jen tak. Já. A naše PARTA 66. Windffouss

No a třeba něco,,pro upřesní“ .Tohlecto vídeo:

     13.12.14                                                                 George Anthony

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | sobota 13.12.2014 12:28 | karma článku: 14,40 | přečteno: 596x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63