Ohne sranda

Holt, nejni. České republice konflikt bezprostředně nehrozí, armáda se ale musí připravovat na všechny varianty, i ty málo pravděpodobné, řekl premiér Petr Fiala (ODS).
ČUMĚJ, VIDˇ.

V Brně tak reagoval na pondělní vyjádření náčelníka generálního štábu Karla Řehky, který uvedl, že válka mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí je možná. V takovém případě by podle Řehky ČR byla od první chvíle jejím účastníkem. Rusko je dnes na trajektorii konfliktu s aliancí, míní náčelník generálního štábu. Fiala novinářům řekl, že je nutné chápat kontext, ve kterém byla tato slova řečena, a to, kým byla vyslovena. (ČTK) 

 Tedy, asi i tak. Kontext. Ten je vždy základ. A výklad. Ten může být také různý. Někdy i úsměvný, jindy však až hrůzný. A co na to různí ,,pissálci“? Atˇ amatérští, či až profi. Samí znalci. Ti přec v paži to maj. Či alespoň v palci  :)

 

Co je nepochybné, tím je fakt, že jakýkoli konflikt s aliancí, které je i ČR součástí, se dotýká i nás. A to je třeba brát v úvahu, a to ve všem všudy, což nelze bagatelizovat, ani ignorovat. Že naše momentální připravenost na tyto hrozby je spíše nedostatečná, a byla spíše zanedbávaná, a to v mnoha směrech, to je také známo. Jak moc je to vinou některých, a nejen našich politiků, či i jistou naivitou v důsledku oddychnutí si po skončení tzv. studené války, o tom je dnes vést polemiky již poněkud pozdě. Realitou je toliko to, že rizika válek nikdy nepominula, a mnohde dodnes pokračují  a trvají i v podobě válek velice horkých. J.A.J.

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 30.5.2023 12:51 | karma článku: 13,51 | přečteno: 392x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63