O schopnostech i neschopnostech, jakož i o až ,,všehoschopnostech"

 Neschopnost rozlišovat, např., kvalitu od „škváru“, originál od kopie, zprávu od propagandy, pravdu od lži, moje od tvého — nebo národa od režimu, je obvykle znakem vrozené jednoduchosti a neinformovanosti jedince (M.Z.).  

 Jen obtížně si lze v dnešním světě představit úspěšné přežití bez hodnotově zakotvené a rozvinuté schopnosti rozlišovat!  (,,citován" M.Zelený, autor řady odborných publikací, působící i na několika zahraničních vysokých školách,svého času i potencial. kandidát v přímé volbě na fci prezidenta ČR)

 Jistě si snad až každý nepřipustí to, že u něho tomu tak není. A to ani ti, u kterých tomu tak spíše je. A právě u těch lze nalézt i onu ,,všehoschopnost". Někteří si pak až osobují to, že onu ,,všehoschopnost" přisuzují jiným.  Dá se to i poznat. Často už tím, že sami těžko dokáží udržet i myšlenku. Tedy tu svou. Třeba i tím, že jiným přisuzují neschopnost udržet i ,,cosi jiného". Často je přitom ,,zohledněn" i věk, ovšem realita je taková, že to platí  pro kde koho i bez ohledu na datum vč. letopočtu jeho narození. Proto i malé varování pro každého, kdo čte toto ,,dílo". A sice aby při jeho čtení dokázali udržet. Tedy myšlenku. Dokonce i tu u svou, ač chápu, že pro mnohé s horizontem blogovědiskuzním to může být více než obtížné, ne-li až nemožné!  V ouctě Windfffouss

 Tento svůj ,,traktát" proto raději doplńuji i o video s tématem udržení myšlenky. Je nejen poučné, ale i přímo až ilustrativní, už svým opravdu mistrovským podáním přednášejícího i jeho kolegů.  A proto, chcete-li, pak i ,,vizte":

 

Autor: Jiří Jiroudek | sobota 28.9.2019 11:50 | karma článku: 9,19 | přečteno: 202x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63