O dobrých, ale i špatných mravech

Dobré mravy jsou souhrnem etických, obecně zachovávaných a uznávaných zásad, jejichž dodržování je mnohdy zajišťováno i právními normami tak, aby každé jednání bylo v souladu s obecnými morálními zásadami demokratické společnosti.

Tento obecný(!) horizont, který vývojem společnosti rozvíjí i svůj morální obsah v prostoru a času, a musí(!) být posuzován z hlediska konkrétního případu také právě v daném čase, na daném místě a ve vzájemném jednání účastníků právního vztahu. (citováno z Usnesení Ústavního soudu České republiky ze dne 26. února 1998, sp. zn. II. ÚS 249/97.).
 

A co včil s tým, že. Kdejaká, ač jistě ne každá Máńa, jakož i ji až přitleskávající maníci všelicí , a to bez ohledu na pohlaví(to aby to bylo i genderově vyvážené!), říkala/říkali, že to není  pro ní. ba ani pro ně, ,,směroplatný". Ovšem s tím, ba ani s nimi těžko co nadělat, natož s nimi ,,polemizovat"(natož virtuálně), neb ,,moudrost čeledí dutohlavců", jakož i jejich manipulantů i makulantů, je též až věčná. A to není až tak radno podcenit, ale ani ignorovat. I  proto, že ani to není  nic nového.  
  Takže se všitcí vopatrujte, atˇ nacházíte se v patře, či v suterénu, ba možná někteří až ve sklepení. A to nikoli toliko fyzicky. S pozdravem Windffouss.
P.S.: Pokud kdokoli by chtěl kohokoli v mém článku jakkoli až ,,personifikovat", či až ztotožnit, pak upozorńuji, že jde o podobnosti čistě jen náhodné! 

NA ZÁVĚR tak  TROCHU V POKLUSU PÍSNIČKA VOD ,,KLUKA Klusů". I pro připomenutí kontinuity, tedy i sledu příčin, a tudíž i následků.Tak příjemný poslech i ,,pokuk" :)

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | středa 25.9.2019 21:48 | karma článku: 10,05 | přečteno: 178x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63