O čem není vhodné mluvit, natož se na něco ptát

 Uprchlíci, uprchlíci, uprchlíci. A co s tím. Přec kde kdo ví. No probléma. Zatočíme hravě s ním. Teda prej. Děj se co děj. Hej hej hej. Nebo počkej?

 Již dávno vědomě a úmyslně rozhoupané kyvadlo se žádnými slovy, ani prohlášením těch, či oněch ,,hlav pomazaných“ (lecčím), zastavit nedá. Což si třeba ,,přibližně“ ujasnit, kdo to vše financuje a kam a komu  ony finance tekou. Kdo všechno kde staví, a to nikoli v Evropě, či Americe, ploty a proč? A co za tím vším je. Konkurenční boje okolo ropy. Stačí si uvědomit, kdo a proč úmyslně stlačuje stále cenu ropy, aniž by omezil její těžbu. Nakonec ,,onen subjekt" to sám deklaroval. Také je třeba si uvědomit, že tzv. arabské jaro se týkalo především některých(!) členů OPEC. Toto vše jsou toliko výsledky oné konkurenční cenové války, která užívala a nadále užívá i války horké. Byznys těch i oněch se zbraněmi pro ty i ony nevyjímaje! Ovšem politici si nedovolí, ani náznakem, cokoli z toho, natož to všechno, popravdě ,,pojmenovat". ,,Lid“ by to stejně ,,nevzal", tak radš před tím hlavu schovat.

  Souvislostí mnoho a mnoho. Jak tam, tak i zde, ale i onde. Jenže. Komu že todle všechno vlastně vůbec  ,,donde“? Někdy dalo by se říci, že, s prominutím, až skoro hnus. Výsledek však dnes  víc než jasný je. ,,Jen“ další, nový, exodus. Až z toho v zátylku mě mrazí. Kdy přijdem na řadu MY, drazí? Windffouss.

            28.8.15                                           George Anthony

 

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 28.8.2015 15:53 | karma článku: 16,19 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63