Nojo. Když to holt byla taková doba.

 Jo? A to jako která? No přece tamta před touhle. A co byla ta před tamtou? Sice byla skoro stejná, jako ta před ní. V něčem i horší, v jiným skoro stejná. Ale, ta holt taky byla. Prostě, taková doba. Minulost?

 Hezky,a to až nadčasově, to bylo v jednom z dílů TV seriálu Písničky pro Rudolfa III. Po tom, co byl před ním natočen/nenatočen díl v pořadí předchozí. Ten, kde bylo suše konstatováno, že seriálový Rudolf třetí byl nahrazen Leonidem I. Ovšem v reálu. Taky to byla holt taková doba.Před pětapadesáti lety.

 V onom   natočeným po tom natočeným/ nenatočeným dílu, je dost dobrá zápletka. O neštˇastníkovi, jménem Tomáš Batˇa. Ten sice neměl s onou světoznámou persónou nic společného. Jenom to jméno. Jináč lautr nic. Bylo to o něm známo, že nemá. Ale, přesto měl ,,peška“. Protože s takovým jménem, no uznejte. Ani vrchnost to nezpochybnila, že von není tamten. Jen mu to nechtěla potvrdit. Písemně. Ne že by to někdo nařídil, či dokonce zakázal vystavit takový potvrzení. To ne. Ale, to víte. Holt byla taková doba.

 Fakt, že byla. I taková. Kdo v ní žil a jí zažil, a nebyl slep, hlup, a tup, tak věděl. Leccos, nejednou až mnohé, ba i více. Popírat jde lehce, či na pamětˇ se vymlouvat. Jak kdo, jak kdy, a také proč, resp., jak se zrovna hodí. Jistě zase jak komu, že.

 

Také minulost. Resp. ,,zlomek" z ní. Foto dodnes existujícího originálu voj. knížky autora COBY I PŘIPOMÍNKA ,,JEDNOHO VÝROČÍ".

P.S.: Autor je, jistě nikoli svou zásluho, pamětníkem. Opravdu mnohého., a se stále skvělou kondicí, vč. své paměti. Nepochází z kom hnízda, a nikdy nemyslel v kom intencích, natož aby v nich byl vychován.

J.A.J.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jiroudek | středa 16.8.2023 13:55 | karma článku: 10,89 | přečteno: 419x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63